News

Saloanele de înfrumuseţare au revenit la viaţă după relaxarea măsurilor anti-COVID-19: “E full până la finalul săptămânii viitoare!” Care e avantajul frizeriilor cu un singur scaun. Exclusiv

20.05.2020 | 12:06
Saloanele de infrumusetare au revenit la viata dupa relaxarea masurilor antiCOVID19 E full pana la finalul saptamanii viitoare Care e avantajul frizeriilor cu un singur scaun Exclusiv
ADVERTISEMENT

Frizeriile au fost închise pe perioada stării de urgenţă, însă au fost printre afacerile pentru care s-a dat “undă verde” în starea de alertă. Astfel, după două luni de zile, saloanele se confruntă cu un număr uriaş de clienţi, în special cei care nu au apelat la metoda de a se tunde de unii singuri acasă. 

Saloanele de înfrumuseţare au revenit la viaţă după relaxarea măsurilor anti-COVID-19: “E full până la finalul săptămânii viitoare!”

Însă, regulile de distanţare fizică se aplică, evident, şi în aceste locuri şi din acest punct de vedere au de suferit unele frizerii, care aveau un număr mai mare de scaune. Nu este şi cazul frizeriilor cu un singur scaun, concept apărut în România în urmă cu mai mulţi ani, în care totul se face pe bază de programare şi nu există sală de aşteptare.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă cu Adrian, unul dintre administratorii de la “Frizeria Bucureşti” care foloseşte conceptul cu un singur scaun pe locaţie, spune că numărul programărilor a fost unul foarte mare după încheierea stării de urgenţă:

“Până la finalul săptămânii viitoare este full. De la ora 09:00 dimineaţa, până la 20:00. Nu mai există locuri libere până atunci. Am dat drumul vineri şi singurele locuri libere mai sunt în weekendul viitor, dar răzleţe. 

ADVERTISEMENT

Noi am avut un mare avantaj că primim un singur client şi nu avem o sală de aşteptare. Lucrăm doar pe programare. Avem şi unele proceduri pe care le facem: dezinfectăm scaunul după fiecare client, scafa, ustensilele oricum se dezinfectau şi înainte. Frizerii poartă mască şi mănuşi care se schimbă la fiecare patru ore”, ne-a spus Adrian.

Avantajul frizeriilor cu un singur scaun: “Sunteţi pregătiţi de pandemie de când aţi deschis”

 Administratorul a vorbit şi despre măsurile care s-au luat în starea de urgenţă, astfel încât afacerea să poată să reziste crizei provocate de COVID-19, spuând că totul a fost pus, practic, pe pauză:

ADVERTISEMENT

“În cele două luni am sistat cheltuielile. În ceea ce priveşte chiriile, am vorbit cu proprietarii şi au înţeles că este un caz de forţă majoră. Frizerii au fost în şomaj tehnic. Practic, am pus totul pe pauză. Am supravieţuit prin chestia asta şi fiecare a trăit din şomajul tehnic. Nu a fost o sumă foarte mare, dar nici cheltuilelile nu au mai fost la fel de mari pentru că nici nu prea puteai să mai ieşi. 

A fost ok. Nu poţi compara. Aici se trăieşte mult din tips (n.r. bacşiş), dar este bine că am revenit şi a fost ok. Am revenit la normal. Noi, având un singur scaun, a fost mai uşor. Vorba unui prieten: «voi sunteţi pregătiţi de pandemie de când aţi deschis»”

ADVERTISEMENT

“Noi funcţionăm normal. Alţii, care aveau patru scaune, poate au avut mai multe dificultăţi”

Spre deosebire de frizeriile cu un singur scaun, cărora le-a fost mai uşor să revină la activitatea normală, saloanele mai mari care au un număr mai mare de scaune au un număr mai mare de suferit pentru că unele dintre aceste scaune vor rămâne neocupate din cauza regulilor de distanţare fizică:

“Nu trebuia să dăm afară oameni sau alte lucruri mai grave. Avem câte doi angajaţi pe locaţie şi cei doi fac prin rotaţie, patru zile cu trei liber şi invers. Automat, noi funcţionăm normal. Alţii, care aveau patru scaune, poate au avut mai multe dificultăţi.

Trebuie să laşi unul sau două scaune libere şi automat încasările sunt la jumătate şi cheltuilelile sunt aceleaşi. Acolo este o chestie mai delicată”, a conchis Adrian pentru FANATIK.

 

ADVERTISEMENT