News

Salon incendiat la Spitalul Orășenesc Aleșd. Doi pacienți au ajuns la UPU Oradea

Un incendiu a izbucnit puțin după miezul nopții la un salon al Secției de Pneumologie al Spitalului Orășenesc Aleșd. Doi pacienți au fost răniți.  
18.06.2022 | 09:46
Salon incendiat la Spitalul Orasenesc Alesd Doi pacienti au ajuns la UPU Oradea
Incendiul s-a produs la secția de pneumologie a spitalului Foto: Facebook Spitalul Orășenesc Aleșd
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana Bihor a fost sesizat de producerea evenimentului la câteva minute după ora 0.00.

Salon incendiat la Spitalul Orășenesc Aleșd

„La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd.

ADVERTISEMENT

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute.

Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului”, a transmis maiorul Camelia Roșa, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Potrivit sursei citate, la fața locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Aleșd cu o ambulanță SMURD de tip B2 și două autospeciale de stingere, pompierii Detașamentului 2 Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, doi pacienți au avut nevoie de îngrijiri medicale, unul suferind arsuri, iar celălalt fiind intoxicat cu monoxid de carbon.

Doi pacienți răniți au ajuns la UPU Oradea

„Pompierii militari paramedici și echipajul de terapie intensvă al SMURD Oradea au acordat îngrijirile necesare celor doi pacienți evacuați, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, transportându-i ulterior la UPU Oradea. 

ADVERTISEMENT

Pagubele materiale înregistrate în urma producerii evenimentului au constat într-un pat și o saltea”, a mai informat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Camelia Roșca a mai precizat că sunt în curs de cercetare cauza și împrejurările determinante ale incendiului.

ADVERTISEMENT

Potrivit Antena 3, incendiul ar fi fost provocat de un pacient în mod intenționat. Acesta și-ar fi aprins o țigară apoi ar fi pus scrum pe salteaua din salon.

Salonul era renovat recent, iar instalația electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen. De asemenea, Spitalul Orășenesc Aleșd are autorizație pentru securitate la incendii.

ADVERTISEMENT