Salonul morții de la Spitalul Piatra-Neamț face noi victime. Alte două persoane au decedat în urma incendiului

Robert Cristea   
în HotNews
22/11/2020, 11:24
Salonul morții de la Spitalul Piatra-Neamț face noi victime. Alte două persoane au decedat în urma incendiului
Salonul morții de la Spitalul Piatra-Neamț face noi victime. Alte două persoane au decedat în urma incendiului

Incendiul de la Spitalul din Piatra-Neamț continuă sa facă victime. Alte două persoane au decedat. Bilanțul a ajuns acum la 14 morți, după tragedia de săptămâna trecută.

La spitalul de la Lețcani, unde au fost transferați cei care au scăpat din iadul de la SJU Neamț, mai sunt în viață doar doi pacienți.

„Ei au fost în salonul separat, erau în stare foarte gravă, evoluția lor a fost nefavorabilă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Incendiul de la Spitalul Piatra-Neamț face alte victime. Bilanț: 14 decese

Coșmarul de acum o săptămână a luat, inițial, viața a 10 persoane prinse în incendiul de la secția de ATI. Ulterior, o femeie în vârstă de 72 de ani, care avea multiple comorbidități, a murit în secția de Terapie Intensivă de la Lețcani.

Joi, 19 noiembrie, încă o persoană care a fost adusă de la Spitalul Piatra-Neamț a murit. Este vorba de o femeie în vârstă de 68 de ani. Aceasta avea comorbidități. Bilanțul ajunsese la 12 victime.

După ultimele 2 decese anunțate, au mai rămas în viață doar 2 pacienți din acel incendiu. Medicul Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii din salonul cuprins de flăcări, se află în continuare internat în stare gravă într-un spital din Belgia.

„Guvernul nu trebuie să plece acasă. Nu are nici un an de zile de când se află la guvernare și a gestionat această criză imensă a coronavirusului. A moștenit un sistem de sănătate în stare rea, fără resurse și fără rezerve. Guvernul nu trebuie să plece acasă, dimpotrivă, Guvernul Orban și-a asumat guvernarea într-o perioadă în care toți ceilalți au preferat să stea deoparte și să comenteze. Tragedia de la Piatra Neamț ne arată felul în care PSD a tratat sistemul de sănătate…După alegeri o nouă majoritate trebuie să reformeze întregul sistemul medical”, declara Klaus Iohannis, după tragedie.

Spitalul din Piatra Neamț va fi dat în judecată

”Am încheiat deja contract cu Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cerem despăgubiri de 1 milion de euro spitalului. Suntem în discuții și cu un alt client, rudă îndoliată.(…)

”Noi mergem pe plângere penală pentru ucidere din culpă. (…) Plângerea va fi împotriva spitalului și dupa se extinde pe cine avea atribuții de verificare. E vorba de Toma Valentin, fiul lui Toma Ion. Cu Toma avem contract semnat. Suntem în discuții și cu altcineva”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

Închide ×