Sport

Salt pentru românce în clasamentul WTA! Simona Halep a revenit în top 15! Pe loc se află Ana Bogdan după triumful de la Iași

Săptămâna începe excelent pentru sportivele românce din clasamentul WTA. Simona Halep e din nou în top 15, iar Ana Bogdan a făcut un salt uriaș după victoria de la Iași.
08.08.2022 | 10:52
Salt pentru romance in clasamentul WTA Simona Halep a revenit in top 15 Pe loc se afla Ana Bogdan dupa triumful de la Iasi
Salt pentru românce în clasamentul WTA! Simona Halep a revenit în top 15! Pe loc se află Ana Bogdan după triumful de la Iași. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Tenisul feminin românesc rămâne la înălțime și în această săptămână. Țara noastră are nu mai puțin de cinci jucătoare în top 100 WTA. Ana Bogdan a avut o ascensiune fantastică după ce a câștigat turneul de la Iași și le suflă în ceafă Simonei Halep, Irinei Begu și Soranei Cîrstea.

Cinci românce în top 100 WTA! Pe ce loc a urcat Ana Bogdan

Iga Swiatek rămâne în continuare în fotoliul de lider al ierarhiei mondiale. Între poloneză și a doua cea mai bună clasată jucătoare, estonianca Anet Kontaveit, diferența este de mai puțin de 4000 de puncte.

ADVERTISEMENT

Deși a fost eliminată în sferturi la WTA Washington, britanica cu tată român Emma Răducanu se menține pe locul 10 în clasamentul WTA.

În ceea ce privește România, țara noastră are nu mai puțin de cinci sportive în top 100 WTA: Simona Halep (15 WTA), Irina Begu (33 WTA), Sorana Cîrstea (38 WTA), Ana Bogdan (63 WTA) și Jaqueline Cristian (75 WTA).

ADVERTISEMENT

Performera momentului este Ana Bogdan (29 de ani). Sportiva din Sinia a ajuns până în ultimul act la WTA 250 de la Varșovia, iar duminică, 7 august, a cucerit trofeul WTA 125k de la Iași.

În urmă cu o lună, Bogdan se afla pe pozița cu numărul 108, dar ultimele evoluții au propulsat-o puternic în top 100 WTA. Campioana de la Iași a ajuns pe locul 63 WTA, depășind-o astfel pe Jaqueline Cristian și devenind a patra ce a mai bine clasată româncă în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Există însă și o veste proastă. Mihaela Buzărnescu este în picaj. Bucureșteanca a căzut 43 de locuri și se află acum pe locul 176 WTA.

România, situație dezastruoasă în clasamentul ATP. Nu avem jucător în top 300

Dacă la fete stăm excelent, la băieți suntem la polul opus. În clasamentul WTA, pe primele trei poziții se află în continuare Medvedev, Zverev și Nadal. Rusul are cu 1115 puncte mai multe decât sportivul neamț.

ADVERTISEMENT

Din păcate, România nu are reprezentant în primele trei sute ale clasamentului mondial.

Nicholas David Ionel (19 ani, 311 ATP) este cel mai bine jucăor de la noi din țară. Următorii doi sunt Filip Jianu (20 de ani, 329 ATP) și de Marius Copil (31 de ani, 338 ATP).

ADVERTISEMENT