News

Vrei să fii SALVAMAR? Află cum trebuie să fii şi CÎT POŢI CÎŞTIGA!

70 de salvamari stau de veghe incepand de joi pe plajele din statiunea Mamaia. Tineri, zvelti si puternici, baietii au atras atentia tuturor de cum au iesit pe nisip, la primul antrenament. Salvatorii...
05.06.2015 | 19:37
Vrei sa fii SALVAMAR Afla cum trebuie sa fii si CIT POTI CISTIGA

70 de salvamari stau de veghe incepand de joi pe plajele din statiunea Mamaia. Tineri, zvelti si puternici, baietii au atras atentia tuturor de cum au iesit pe nisip, la primul antrenament. Salvatorii si-au luat rolul in serios si le-au atras atentia turistilor aflati ca marea este inca rece, asa ca nu trebuie sa se aventureze brusc in valuri, fara sa se obisnuiasca treptat cu temperatura apei.

Salvamarii isi incep ziua cu un antrenament care sa-i mentina in forma. Patruleaza apoi pe plajele din Mamaia pana la apusul soarelui. Toti sunt tineri, multi dintre ei fosti sportivi de performanta. Bogdan are 25 de ani si de 9 ani e salvamar. Pe timpul iernii navigheaza, iar vara vegheaza la siguranta turistilor si salveaza vieti. Si-a tatuat anul trecut pe spate un inger in memoria vietilor pe care le-a salvat.

“Mare atentie… avertizati turistii, marea este inca foarte rece. Daca vor sa intre la imbaiere sa se obisnuiasca inainte cu apa. Este foarte important! Cat timp voi duceti informatia si ei asculta de sfatul vostru riscul de inec este foarte mic”, a tras Bogdan un semnal de alarma in cadrul stirolr PRO TV.

Salvamarii atrag atentia ca, potrivit legii, toate piscinele sunt obligate sa aiba oameni specializati pentru a-i supraveghea pe clienti. Pregatirea unui salvamar poate dura si 9 saptamani.

“Cel care presteaza serviciul de salvamar trebuie sa aiba un atestat, un curs special pe care noi il pregatim in cadrul asociatiei”, spune Gabi Culea, sef serviciu salvamar Mamaia.

Pe intreg litoralul vor fi angajati pe timpul sezonului estival peste 200 de salvamari. Salvamarii sunt platiti in functie de orele de munca si de vechime. Salariul mediu ajunge la 1.800 de lei pe luna.

Sursa: stitrileprotv.ro

Tags: