Sport

Salvarea lui Dinamo poate veni de la fotbal! Documentul semnat de FRF şi LPF prin care jucătorii din peste 100 de ţări nu sunt consideraţi extracomunitari. FOTO

26.02.2020 | 22:06
Salvarea lui Dinamo poate veni de la fotbal Documentul semnat de FRF si LPF prin care jucatorii din peste 100 de tari nu sunt considerati extracomunitari FOTO
ADVERTISEMENT

Dinamo a primit o lovitură grea din partea Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal care a votat ca numărul maxim de jucători extracomunitari dintr-o echipă să fie trei. În acest moment, “dulăii” au 8 jucători extracomunitari şi ar trebui să renunţe la 5 dintre ei la finalul stagiunii.

Salvarea “dulăilor” poate veni de la fotbal! Tunisienii ar putea să “scape” de statutul de extracomunitari

Situaţia este una foarte agitată, în condiţiile în care este o săptămână foarte importantă pentru Dinamo. “Dulăii” vor întâlni duminică, de la ora 17:30, Sporting, în returul din play-off-ul EHF Champions League. În tur, echipa lui Ştefan s-a impus cu 26-25 în Portugalia şi are o şansă uriaşă la calificarea în optimile competiţiei.

ADVERTISEMENT

Dinamo are în acest moment 8 jucători care sunt consideraţi extracomunitari: trei tunisieni: Amine Bannour, Kamel Alouini, Makrem Missaoui, doi iranieni: Saeid Heidarirad, Alireza Mousavi, un sârb: Muhamed Vujici, un egiptean: Shebib Mamdouh și un brazilian: Nantes Campos.

Numai că, salvarea lui Dinamo ar putea veni de la… fotbal. În 2015, FRF şi LPF au semnat o circulară prin care au informat cluburile din Casa Pariurilor Liga 1 că legistaţia privind dreptul la muncă le permite să transfere jucători şi din alte state decât cele care fac parte din Uniunea Europeană. Astfel, echipele au voie să ia jucători din statele UE, dar şi din alte 93 de state printre care se află şi Tunisia.

ADVERTISEMENT

Echipele au voie să ia jucători din statele UE, dar şi din alte 93 de state

Deşi adresa este din anul 2015 şi a fost adresată cluburilor de fotbal, ar putea să se aplice la handbal: “În raport de această modificare, ne-au fost adresate din partea dvs întrebări cu privire la ţările ai căror cetăţeni sunt consideraţi, din punct de vedere al regulamentului sportiv, cetăţeni extracomunitari.

Astfel, venim în întâmpinarea dvs şi vă prezentăm mai jos lista ţărilor ai căror cetăţeni nu sunt consideraţi extracomunitari din punct de vedere al regulamentelor sportive:

ADVERTISEMENT

a) Ţările membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Anglia;

b) Ţările din Spaţiul Economic European: Islanda, Liechtenstein, Norvegia

c) Elveţia, în baza acordului UE-Elveţia privind libera circulaţie a persoanelor

d) Ţări care au încheiat acorduri cu Uniunea Europeană: Algeria, Maroc, Tunisia, Rusia, Albania, Croaţia, Fosta republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Andorra, San Marino şi 79 de ţări din grupul de State Africane, Caraibiene şi ale Pacificului.”

ADVERTISEMENT
Salvarea
Salvarea “dulăilor” poate veni de la fotbal! Documentul semnat de FRF şi LPF prin care jucătorii din peste 100 de ţări nu sunt consideraţi extracomunitari. FOTO

 

Între aceste ţări care au încheiat acorduri cu Uniunea Europeană apare şi Tunisia. Astfel, conform acestei circulare, cei trei tunisieni: Amine Bannour, Kamel Alouini, Makrem Missaoui ar putea să nu fie luaţi în calcul în ceea ce priveşte jucătorii extracomunitari.

 “Noi am vrut să punem să fie maximum opt jucători, nu s-a dat drumul, au stabilit să fie trei extracomunitari, dar nu scrie nicărieri să fie români cei ce joacă. Adică pot face o echipă din 16 comunitari, dar fără români. Unde e progresul handbalului? Dinamo a demonstrat în EHF că e o echipă care în 11 meciuri n-a găsit înfrângere, e respectată afară și hulită de către FRH”, Daniel Georgescu, preşedintele HC Dinamo

  • 8 jucători care sunt consideraţi extracomunitari are Dinamo

 

ADVERTISEMENT