ADVERTISEMENT
News

Salvatorii din Norvegia au găsit al 5-lea cadavru după alunecările de teren din Gjerdrum

Autor: Flaviu Popa | 03.01.2021 | 16:26
Salvatorii din Norvegia au găsit al 5-lea cadavru după alunecările de teren din Gjerdrum
Zeci de persoane dispărute și sute evacuate în Norvegia, după o masivă alunecare de teren. Sursa foto: colaj Fanatik

Echipele de salvare din Norvegia au găsit încă un cadavru sub dărâmături, la patru zile după alunecarea de teren din localitatea Gjerdrum.

ADVERTISEMENT

Poliția mai caută cinci persoane dispărute, astfel că numărul morților ar putea fi mai mare decât cel anunțat momentan.

„Lucrăm din greu în craterul creat de alunecarea de teren. Avem cinci echipe la lucru în același timp. Ei fac o treabă foarte dificilă, care nu este lipsită de riscuri. Cu toate acestea, facem progrese bune”, a declarat Gøran Syversen, un coordonator al operațiunii de salvare.

Al 5-lea cadavru descoperit în Norvegia după alunecarea de teren

Căutăm unde mai credem că putem găsi supraviețuitori”, a asigurat și șeful pompierilor din localitate, Kenneth Wangen.

ADVERTISEMENT

Echipele de salvare au primit vizita cuplului regal și lucrează fără oprire. Pe lângă oameni, salvatorii încearcă să găsească și animalele de companie pierdute în alunecările de teren.

Regele Harald a vizitat biserica din Gjerdrum și a transmis un mesaj de încurajare victimelor: „Acest eveniment teribil ne impresionează pe toți. Sunt alături de voi care intrați în Anul Nou cu tristețe și incertitudine”.

În orașul Gjerdrum din regiunea Ask, la 25 de kilometri de Oslo, alunecările de teren au început în 30 decembrie, când au înghițit 10 case și au provocat evacuarea a peste 1000 de oameni. Unele case au fost deplasate și 400 de metri, conform martorilor.

ADVERTISEMENT

Alunecările de teren în Norvegia au loc din cauza compoziției argiloase a terenului, specifică acestei țări, care poate deveni fluidă și se prăbușește cu ușurință.

Cu toate acestea, Direcția norvegiană a apelor și energiei consideră că probabilitatea producerii acestui fenomen rămâne scăzută.

ADVERTISEMENT

Prezent la locul alunecării de teren, alături de rege, premierul Erna Solberg a declarat următoarele: „Sunt multe persoane dispărute. Este o mare catastrofă. Mă doare să văd cum natura a distrus această așezare”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT