News

Sâmbăta marșurilor. Jandarmii au evitat un incident între simpatizanții Noua Dreaptă și susținătorii comunităţii LGBT. Update

Piața Victoriei este punctul de plecare pentru Marșul Normalității și Bucharest Pride.
14.08.2021 | 17:55
Sambata marsurilor Jandarmii au evitat un incident intre simpatizantii Noua Dreapta si sustinatorii comunitatii LGBT Update
ADVERTISEMENT
14-08-2021
14:49

Marșul Normalității s-a încheiat la Patriarhie. Participanții s-au rugat și au cântat imnuri religioase

Marșul Normalității s-a încheiat pe Dealul Patriarhiei, unde participanții au efectuat rugăciuni și au cântat ”Apărătoare Doamnă”, un imn specific Ortodox.

După finalizarea evenimentului de pe Dealul Patriarhiei, majoritatea participanților s-a îndreptat către Piața Universității, unde vor participa la un protest autorizat, pentru a nu-i lăsa pe activiștii LGBT să ajungă și să ”pângărească” Piața Universității.

Pe Dealul Patriarhiei au ajuns peste 350 de persoane, înarmate cu steaguri, pancarte, icoane și vuvuzele. Pe drum s-au scandat mai multe slogane: ”România, nu-i Sodoma”; ”Noi nu suntem degenerați”.

14-08-2021
14:05

Susținători LGBT au ajuns la ”Marșul pentru Normalitate”

Mai mulți tineri care voiau să participe la Bucharest Pride au greșit manifestația și au ajuns la Marșul pentru Normalitate, organizat de cei de la Noua Dreaptă, scrie Antena 3.

Tinerii au ajuns în Piața Victoriei fluturând steaguri și eșarfe în culorile comunității LGBT. Aceștia au fost imediat preluați de jandarmi care au venit cu clarificări despre cele două marșuri, evitând astfel escaladarea unui conflict între susținătorii celor două manifestații.

Foto: Octav Ganea/Inquam Photo Colaj Fanatik

Marș și contramarș sâmbătă la București. Atât Marșul Normalității, organizat de Noua Dreaptă ca o contramanifestație la Marșul Bucharest Pride, cât și acesta din urmă vor avea ca punct de plecare Piața Victoriei, dar punct de finish și ore de începere diferite.

Sâmbăta marșurilor. Simpatizanții Noua Dreaptă și susținătorii comunităţii LGBTQI+ pornesc din Piața Victoriei

Potrivit permiselor eliberate de Primăria Capitalei, ambele marşuri pot fi organizate respectând legea care prevede că organizarea adunărilor publice este permisă cu maximum 500 de persoane.

ADVERTISEMENT

Marşul Normalităţii începe la 12.30 în Piaţa Victoriei. Între orele 14.00 – 16.00 participanţii pornesc în marş pe traseul Piaţa Victoriei – Bvd. Lascăr Catargiu – Piaţa Romană – Bvd. Gheorghe Magheru – Bvd. Nicolae Bălcescu – Piaţa Universităţii – Bvd. I. C. Brătianau intersecţie cu strada Doamnei – str. Halelor – Splaiul Independenţei – piciorul pantei de pe Aleea Colina Bucuriei (Dealul Patriarhiei).

Organizatorul Marșului Normalității este Partidul Noua Dreaptă, “partidul naționaliștilor români, al tuturor celor care consideră că a-ți iubi țara nu este o rușine ci o virtute.

ADVERTISEMENT

Al tuturor celor care consideră că fiecare popor trebuie să-și cultive valorile naționale, să-și păstreze identitatea prin limbă, tradiții și religie, să le transmită mai departe generațiilor viitoare.

Al tuturor celor care timp de 30 de ani s-au simțit nereprezentați și înșelați de actualele partide parlamentare”.

ADVERTISEMENT

Cei care participă la marșul organizat de Noua Dreaptă o pot face pe prima bandă de circulaţie, mai puţin segmentul de drum dintre străzile Doamnei şi Halelor, unde deplasarea este posibilă doar pe trotuar.

Marşul Bucharest Pride are loc între orele 17.00 – 20.30. Întâlnirea este fixată pentru orele 17.00 – 18.00 pe troatuarele adiacente de pe Calea Victoriei, între străzile Sevastopol şi Gheorghe Manu.

ADVERTISEMENT

Între orele 18.00 – 19.00 coloana de participanţi se deplasează pe traseul Calea Victoriei (segmentul dintre străzile Sevastopol şi Gheorghe Manu) – Bulevardul Regina Elisabeta – Piaţa Universităţii – punct final zona statui. Între orele 19.00 – 20.30 sunt susţinute alocuţiuni şi se împart materiale informative în Piaţa Universităţii.

Bucharest Pride este organizat de Asociaţia ACCEPT, “prima organizaţie neguvernamentală de drepturile omului din România care apără şi promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel naţional, considerând că orientarea sexuală şi identitatea de gen sunt simple caracteristici ale fiinţei umane.

ACCEPT a contribuit la decriminalizarea homosexualităţii în Romania (2001) şi de atunci a organizat mai multe evenimente printre care şi primul GayPride din România (2005), în cadrul festivalului GayFest”.

Festivalul Pride se desfăşoară în România din anul 2004, iar din 2005 include şi o paradă. Ca o contramanifestaţie, din 2005 a apărut şi Marşul Normalităţii.

ADVERTISEMENT