News

Samsung a dezvăluit telefonul dublu pliabil. Cât de util ți-ar putea fi un asemenea smartphone

Samsung a dezvăluit un telefon multi-pliabil, iar acesta ar putea fi mai util decât crezi.
31.08.2021 | 18:46
Samsung a dezvaluit telefonul dublu pliabil Cat de util tiar putea fi un asemenea smartphone
ADVERTISEMENT

Samsung a ajuns deja la a treia generație de telefoane pliabile și pare că vrea să dezvolte din ce în ce mai mult acest segment al pieței.

Z Fold și Z Flip sunt ambele modele pliabile și fiecare dintre acestea răspunde unor nevoi diferite, având în vedere designul diferit al fiecărui smartphone.

ADVERTISEMENT

După trei ani de lansări de pliabile, Samsung face un pas important și prezintă un nou prototip de telefon. De data aceasta, avem de-a face cu un smartphone care se pliază nu o dată, ci de două ori, oferind un design cu adevărat unic.

Prototipul este unul funcțional și a fost prezentat la evenimentul International Meeting for Information Displays 2021. Mai mult, Samsung a publicat și pe YouTube un videoclip de prezentare al acestui smartphone, astfel că poți vedea exact cum funcționează cele două pliuri.

ADVERTISEMENT

Noul Samsung dublu pliabil, inspirat de Galaxy Z Fold 3

Din păcate, în videoclip nu este prezentat și modul de închidere a smartphone-ului, dar nu e dificil să îți dai seama cum se strânge acesta. Plierea se face într-un mod similar cu cel al Galaxy Z Fold 3, așa că e ușor să îți imaginezi modul de funcționare.

Nu este prima dată când telefonul dublu pliabil este subiect de discuție. Încă din luna mai, Samsung a prezentat un prototip timpuriu al acestui proiect.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, însă, acel model era nefuncțional, spre deosebire de cel actual. Progresul realizat în doar câteva luni este, astfel, demn de admirat.

Samsung numește această tehnologie multi-pliabilă, iar telefonul pe care compania l-a prezentat la IMID 2021 este cunoscut ca Flex In & Out, arată androidauthority.com. Cu siguranță, numele smartphone-ului nu va rămâne acesta în cazul în care va ajunge pe piață.

ADVERTISEMENT

Iar dacă te gândești să îți cumperi un telefon dublu pliabil, vei mai avea de așteptat câțiva ani buni. Telefoanele pliabile au fost un zvon desfășurat de-a lungul a câtorva ani până la momentul lansării, așa că și Flex In & Out ar putea fi departe de realitate.

Pe de altă parte, tehnologia este deja existentă și funcțională. Înainte de apariția actualelor pliabile, s-a lucrat intens la realizarea unor ecrane care să fie capabile de a se îndoi de zeci sau sute de mii de ori, fără probleme.

Iar un astfel de telefon, deși l-ai putea considera mai degrabă inutil, poate înlocui nu doar  tableta, ci și laptopul pe care îl ai. Astfel s-ar putea deschide o nouă etapă a smartphone-urilor pliabile.

ADVERTISEMENT