News

Samsung Galaxy M51 are o baterie imensă și se laudă cu o autonomie de invidiat

11.05.2021 | 17:19
Samsung Galaxy M51 are o baterie imensa si se lauda cu o autonomie de invidiat
ADVERTISEMENT

Samsung Galaxy M51 a reușit să devină smartphone-ul cu cea mai mare autonomie de pe piață, având în vedere cele mai recente rezultate ale unui test de baterie realizat de DxOMark.

Samsung Galaxy M51 propune o baterie de 7.000 mAh

Cu toate că smartphone-urile au evoluat masiv de-a lungul ultimului deceniu, un capitol la care evoluția se petrece relativ încet este cel al autonomiei bateriei.

ADVERTISEMENT

Tehnologiile disponibile în acest sector nu sunt încă permisive pentru autonomii de zile sau săptămâni, astfel că producătorii trebuie să se mulțumească cu sporirea capacității bateriilor litiu-ion.

Samsung a reușit să monteze o baterie cu o capacitate de 7.000 mAh în interiorul lui Galaxy M51, astfel că a creat un smartphone cu o autonomie de două zile. Mai interesant este că aceasta e mai degrabă autonomia minimă și nu cea maximă a telefonului.

ADVERTISEMENT

Astfel, telefonul reușește să depășească nu doar telefoanele de top ale producătorului sud-coreean, dar și pe celelalte disponibile în piață.

Cei de la DxOMark, cunoscuți pentru testele camerelor foto de pe telefoane, au început relativ recent să testeze și baterii, pentru a realiza un top al autonomiei smartphone-urilor.

ADVERTISEMENT

Două zile de utilizare intensă cu o singură încărcare pentru Galaxy M51

Astfel, coroana a fost adjudecată de Samsung Galaxy M51, care primește 88 de puncte în topul celor de la DxOMark. Pe locul doi se află Wiko Power U30, cu 86 de puncte, iar podiumul este încheiat de Oppo Find X3 Neo, cu 81 de puncte.

iPhone 12 Pro Max ajunge pe locul 4, cu 78 de puncte, în vreme ce următorul Samsung, varianta flagship galaxy S21 Ultra 5G obține doar 70 de puncte în același top.

ADVERTISEMENT

Trebuie totuși luat în calcul că modelul iPhone are un ecran de doar 60 Hz, în vreme ce alte telefoane de top ale rivalilor au deja ecrane de 120 Hz, care consumă mai muștă energie.

Testul celor de la DxOMark este destul de complex și durează aproximativ șase zile și jumătate pentru a fi efectuat cu succes. Interacțiunea cu telefonul este automatizată, astfel încât rezultatele să fie cât mai obiective cu putință. În total, smartphone-ul trece prin aproximativ 70 de teste.

Samsung Galaxy M51 a reușit să obțină o autonomie de 104 ore în cazul utilizării ușoare și de 73 de ore în cazul utilizării moderate. Chiar și în cazul utilizării intense, de șapte ore pe zi, telefonul rezistă nu mai puțin de 45 de ore cu o singură încărcare.

Rezultatele obținute de același telefon nu sunt dintre cele mai strălucite și când vine vorba de încărcare. Un ciclu complet al bateriei, de la 0 la 100%, are nevoie de 2 ore și 25 de minute pentru a fi efectuat.

ADVERTISEMENT