News

Samsung Galaxy S21 FE: preț, specificații și tot ce trebuie să știi despre viitorul telefon din seria Fan Edition

Samsung Galaxy S21 Fan Edition ar putea fi lansat foarte curând, iar aici găsești toate informațiile despre viitorul telefon.
14.10.2021 | 15:37
Samsung Galaxy S21 FE pret specificatii si tot ce trebuie sa stii despre viitorul telefon din seria Fan Edition
Samsung Galaxy S21 FE: preț, specificații și tot ce trebuie să știi despre viitorul telefon din seria Fan Edition. Sursa foto: pixabay.com.
ADVERTISEMENT

Samsung Galaxy S21 FE este unul dintre cele mai anticipate smartphone-uri pregătite de producătorul sud-coreean.

Reprezintă un nou capitol în sfera telefoanelor Fan Edition pe care le lansează Samsung.

Primul n-a fost un telefon efectiv nou, ci relansat. După ce Galaxy Note 7 a avut probleme cu bateriile, a fost retras de pe piață și relansat în varianta Galaxy Note Fan Edition.

ADVERTISEMENT

Primul smartphone de sine stătător din această categorie a fost lansat anul trecut. Seria Galaxy S a devenit astfel mai bogată cu modelul S20 FE, un telefon mai accesibil din punct de vedere al prețului, dar care nu face rabat de la calitate.

Acum, gigantul din Coreea de Sud pare că se pregătește de lansarea unui nou smartphone din această serie, Samsung Galaxy S21 FE.

ADVERTISEMENT

Despre telefon s-a speculat îndelung de-a lungul ultimelor luni, iar aici găsești toate informațiile relevante referitoare la acesta.

Ce specificații ar avea Samsung Galaxy S21 FE

La fel ca în cazul modelului de anul trecut, Samsung încearcă să găsească un echilibru între funcțiile premium oferite de gama S și un preț mai accesibil decât al seriei S21, lansată în primăvară.

ADVERTISEMENT

Dimensiunile telefonului ar urma să fie de 155,7 mm x 74,5 mm x 7,9 mm. Acestea sunt suficiente pentru ca S21 FE să aibă un ecran generos, de 6,4 inci.

Ecranul este și primul punct de compromis pentru telefon, deoarece ar urma să fie un panou AMOLED de 60 Hz. Schimbarea este una intrigantă, deoarece chiar și modelul S20 FE a avut un ecran cu rată de împrospătare de 120 Hz.

ADVERTISEMENT

Rezoluția, însă, rămâne una ridicată, de 2.340 x 1.080 pixeli, la un raport de aspect de 19,5:9.

Procesorul va fi, cel mai probabil, un Snapdragon 888 sau un Exynos 2100, în funcție de piețele pe care va ajunge telefonul. Acesta va fi însoțit și de 6 GB de memorie RAM, deși apar informații și referitoare la 8 GB de RAM.

În trecut, telefonul a fost listat ca fiind livrat cu Android 11, însă e foarte posibil ca acesta să sosească deja cu varianta 12 a sistemului de operare.

Spațiul de stocare nu va fi o problemă pentru utilizatori și vei avea de ales între două variante, de 128 sau de 256 GB. E puțin probabil, însă, ca telefonul să ofere și un slot de card microSD.

Nici bateria nu se lasă mai prejos în cazul lui Samsung Galaxy S21 FE. Cei 4.500 mAh ai acumulatorului ar trebui să ofere o autonomie destul de bună, mai ales că ecranul are rata de refresh de doar 60 Hz. În mod interesant, bateria e chiar mai mare decât cea a modelului clasic Galaxy S21.

Iar pentru a susține această baterie, Samsung ar putea oferi și cea mai rapidă încărcare din gama Galaxy S – telefonul ar putea să se încarce la 45 W, în vreme ce modelele deja lansate de S21 se încarcă la cel mult 25 W (în cazul variantei Ultra). Încărcarea wireless este și ea bifată pe lista specificațiilor.

Dacă ții la conectivitatea 5G pentru telefonul tău, Galaxy S21 FE ar urma să ofere și o asemenea opțiune.

În ceea ce privește camera foto, un aspect foarte important în prezent, S21 FE ar trebui să aibă un aranjament cu trei camere.

Cea principală ar avea un senzor de 12 megapixeli, fiind însoțită de o cameră ultra-wide, tot de 12 MP, dar și de o cameră telefoto de 8 megapixeli, ce oferă posibilitatea de zoom optic 3x.

Camera pentru selfie-uri nu va fi mai prejos, având în vedere că va avea 32 megapixeli. Aceasta va fi așezată pe centrul ecranului Infinity-O.

Ce preț ar putea avea Samsung Galaxy S21 Fan Edition

Pentru a putea face o estimare a prețului Galaxy S21 Fan Edition, ne putem orienta către prețurile de lansare ale modelului anterior, S20 FE.

În varianta 4G, telefonul cu 6 GB de RAM și 128 GB de stocare a avut un preț de 3.099 de lei la majoritatea vânzătorilor. Pentru varianta 5G aveai de plătit 500 de lei în plus, la un total de 3.599 RON.

Astfel, prețul lui S21 FE ar urma să rămână undeva în acest interval. Samsung nu are de gând să facă acest telefon prea scump, deoarece ar reprezenta o problemă în comparație cu prețurile gamei S21.

Nu se știe dacă va mai fi lansată și o variantă fără 5G, astfel că ne putem aștepta la un preț de 3.200 – 3.300 de lei pentru noul telefon.

Când va fi lansat Samsung Galaxy S21 Fan Edition

Cei ce așteptau noul Galaxy S21 au trăit o oarecare dezamăgire în ultimele luni, sentiment care s-a tot prelungit de-a lungul timpului.

Telefonul ar fi trebui să se lanseze în luna august, în cadrul unui eveniment Unpacked găzduit de companie. Totuși, pe fondul crizei globale a semiconductorilor, lansarea lui S21 FE a fost amânată.

În ultimele săptămâni, s-a speculat chiar că telefonul ar fi fost anulat complet. Puțin probabil, având în vedere că din ce în ce mai multe detalii și certificări au iești la suprafață în ultima vreme.

În plus, Samsung a anunțat recent că va avea un eveniment Unpacked în data de 20 octombrie.

Nu se știe ce ar urma să fie dezvăluit în cadrul acestuia, însă cele mai multe șanse sunt ca Samsung Galaxy S21 FE să fie telefonul pe care îl vom vedea în câteva zile. Ar putea fi însoțit și de alte noutăți minore.

ADVERTISEMENT
Tags: