News

Samsung Galaxy S22, Plus și Ultra: ce prețuri au noile telefoane și ce specificații îți oferă pentru banii plătiți

Samsung a lansat noile telefoane din gama Galaxy S22, iar modelul Ultra reușește să se impună ca un real succesor pentru seria defunctă de smartphone-uri Note.
11.02.2022 | 14:43
Samsung Galaxy S22 Plus si Ultra ce preturi au noile telefoane si ce specificatii iti ofera pentru banii platiti
Totul despre noile telefoane din seria Samsung Galaxy S22. Sursa foto: samsung.com
ADVERTISEMENT

Producătorul sud-coreean tocmai ce a lansat pe piață noua serie de telefoane flagship, Samsung Galaxy S22, care vin cu o serie de noutăți importante. Una dintre acestea se remarcă în cazul modelului S22 Ultra, care acum ține loc și de Galaxy Note. Este prima dată când un telefon din seria S vine și cu un S-Pen încorporat. Accesoriul a fost definitoriu pentru seria Note, dar aceasta a fost înglobată în gama S, pentru a evita redundanța modelelor de top, care ajunseseră să aibă diferențe foarte mici.

Samsung Galaxy S22 Ultra se remarcă nu doar prin S-Pen, ci și prin alte aspecte care variază de la design la… preț. Într-adevăr, după cum vei vedea în următoarele rânduri, dacă diferența de preț dintre modelul clasic și cel Plus nu este foarte mare, saltul este unul considerabil către varianta Ultra.

ADVERTISEMENT

Modelul S22 Ultra este, într-adevăr, diferit de celelalte două telefoane și designul subliniază asta de la prima vedere. E atât de diferit încât este, de fapt, un Note. Deși are ecran cu margini rotunjite (ceea ce S22 și S22+ nu au), telefonul în sine are un design cu muchii mult mai drepte, ceea ce amintește de anterioarele telefoane Note.

Nu doar datorită aspectului din față și al S-Pen-ului se remarcă modelul Ultra. Și pe spate se observă diferența de design, camerele fiind fiecare în locașul său, fără să mai fie încadrate de o margine, ca la celelalte două modele.

ADVERTISEMENT

Ce specificații au noile Samsung Galaxy S22, Plus și Ultra

Telefonul este disponibil în variante cu 8 sau 12 GB de RAM, în vreme ce spațiul de stocare variază de la 128 GB la 1 TB, asta dacă te ține buzunarul. Ecranul este imens, având diagonala de 6,8 inci și rezoluție QHD+. Rata de refresh este de 120 Hz, iar luminozitatea maximă este de 1.750 nits.

Se pare că Samsung a adus o nouă generație de ecrane pentru S22, acestea fiind denumite Dynamic AMOLED 2X. O altă noutate apare tot în cazul ratei de refresh, însă spre deosebire de maximul amintit anterior, diferența este la minimum. În vreme ce S22 și modelul Plus pot să-și dea refresh la minimum 10 Hz, modelul Ultra merge până la 1 Hz.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește procesoarele, acestea sunt aceleași pentru toate cele trei telefoane, Snapdragon 8 Gen 1. Totuși, pe piețele europene, inclusiv în România, procesorul este Exynos 2200.

Diferențele de performanță în utilizarea de zi cu zi ar trebui să nu fie majore, cu toate că procesoarele Snapdragon și Exynos oferă rezultate ușor diferite în teste. Mai exact, procesoarele proprii de la Samsung (modelele Exynos) sunt cele care, în mod curios, livrează ”mai puțin.”

ADVERTISEMENT

Aranjamentul camerelor foto de pe S22 și S22+ este identic, în vreme ce S22 Ultra merge mai departe: oferă un senzor principal de 108 megapixeli, wide, cu diafragmă f/1.8, dar și alte trei camere: una ultra-wide de 12 megapixel, una de 10 megapixeli cu zoom optic 3x și încă una tot de 10 megapixeli, dar cu zoom 10x, de tip periscop. Dacă vrei să folosești zoom digital, poți beneficia de până la 100x. Camera de selfie-uri de pe modelul Ultra este și ea performantă, având 40 de megapixeli. De remarcat este faptul că toate cele trei telefoane sunt capabile să filmeze la rezoluție de până la 8K.

Baterii mai mici, jack de căști și slot de card microSD inexistente

Încărcarea wireless se realizează la aceeași capacitate pentru toate cele trei modele, 15 W, în vreme ce încărcarea cu ajutorul cablului se face la 25 W  pentru modelul standard, în vreme ce Plus și Ultra beneficiază de 45 W.

Capacitatea acumulatorilor variază și uneori nu neapărat în direcția bună. Dacă modelul standard de S21 avea o baterie de 4.000 mAh, actualul succesor îți oferă doar 3.700 mAh. Același lucru se întâmplă și în cazul modelului Plus, a cărui baterie pierde 300 mAh, ajungând la 4.500 în varianta actuală. Modelul Ultra rămâne, totuși, cu același acumulator precum cel al modelului anterior, de 5.000 mAh.

În ultimii ani, au luat avânt căștile wireless, pe care mulți producători, inclusiv Samsung, le oferă. Asta la schimb pe jack-ul de căști de 3,5 mm, la care din ce în ce mai multe companii au renunțat, de multe ori în detrimentul utilizatorilor care încă nu acceptă această evoluție sau involuție a industriei. Dacă ești unul dintre cei care caută un jack de căști cu care să fie dotat viitorul telefon, seria S22 nu este pentru tine.

La fel, telefoanele din gama Samsung Galaxy S22 nu sunt nici pentru cei care sunt amatori de carduri microSD, cu care să extindă capacitatea de stocare a telefonului. Niciunul dintre cei telefoane nu are această componentă.

Cât costă noile telefoane Samsung Galaxy S22

Cu siguranță, dincolo de specificații și design, te interesează prețurile celor trei telefoane. Acestea au ajuns în oferta eMAG la precomandă, iar costurile arată astfel:

  • Samsung Galaxy S22 la 4.199 lei (cu 128 GB stocare) sau 4.449 lei (cu 256 GB de stocare)
  • Samsung Galaxy S22 Plus la 5.199 lei (cu 128 GB stocare) sau 5.449 lei (cu 256 GB de stocare)
  • Samsung Galaxy S22 Ultra la 6.199 lei (cu 128 GB stocare), 6.699 lei (cu 256 GB de stocare) sau 7.199 lei (cu 512 GB de stocare).

Toate telefoanele aflate la precomandă vin la pachet și cu o pereche de căști Samsung Galaxy Buds Pro.

Modelul de S22 Ultra cu 1 TB de spațiu de stocare nu apare nici în oferta eMAG și nici în oferta propusă de Samsung România pe propriul site.

ADVERTISEMENT
Tags: