News

Samsung lucrează la Exynos 2200, un procesor special. Ar putea fi folosit și în telefoane, dar și în laptopuri

12.05.2021 | 16:26
Samsung lucreaza la Exynos 2200 un procesor special Ar putea fi folosit si in telefoane dar si in laptopuri
ADVERTISEMENT

Samsung lucrează la un nou procesor de top, modelul Exynos 2200, iar acesta ar putea fi folosit atât pentru telefoane, cât și pentru laptopuri.

Samsung și AMD lucrează împreună la Exynos 2200

Samsung a confirmat în urmă cu câteva luni că are în lucru un nou procesor Exynos, care va folosi placa video Radeon de la AMD.

ADVERTISEMENT

Sud-coreenii sunt deja într-un parteneriat cu AMD de doi ani de zile, rezultatul fiind încercarea de a crea o placă video de top pentru dispozitive mobile. Aceasta ar urma să detroneze seria Mali a celor de la ARM.

Până acum, n-a fost clar dacă noul procesor ar urma să fie destinat telefoanelor mobile sau laptopurilor, însă noi informații au apărut.

ADVERTISEMENT

Veștile vin din presa sud-coreeană, care afirmă că Samsung va dezvălui noul său chipset flagship în a doua parte a lui 2021.

Astfel, acesta ar urma să vină la pachet cu o placă video AMD Radeon, creată pentru dispozitive cu consum redus de energie. Cel mai probabil, noul procesor va debuta pe un laptop cu Windows 10.

ADVERTISEMENT

Totuși, aceleași surse sud-coreene sugerează că procesorul poate fi integrat și în cadrul smartphone-urilor sau al tabletelor.

Tehnologii de vârf integrate în noul chipset Samsung

Noul procesor Exynos 2200 ar urma să fie produs de Samsung Foundry, folosind tehnologia proprie de fabricație pe noduri de 5nm. Informațiile mai arată că noul procesor promite ”putere de calcul și eficiență energetică excelente:”

ADVERTISEMENT

Dacă aceste informații se adeveresc, ar urma ca Samsung să devină al doilea producător din piață, după Qualcomm, care lansează un procesor ARM pentru laptopuri cu Windows 10.

Este de așteptat ca noul procesor Exynos 2200 să vină cu un modem 5G integrat, dar și cu tehnologii wireless de ultimă generație. Între acestea amintim Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.0.

Noul procesor realizat de Samsung în parteneriat cu AMD ar urma să se bată cu M1 de la Apple și cu Snapdragon 8Cx Gen 2, al celor de la Qualcomm.

M1 a fost dezvăluit de Aple la finele anului trecut și a uimit prin performanțele oferite, dar și prin autonomia bateriei de două ori mai mare decât a altor procesoare de la Intel. pe de altă parte, Qualcomm bate mai degrabă pasul pe loc, iar noul procesor nu vine cu îmbunătățiri semnificative față de generația anterioară.

ADVERTISEMENT