Sport

Samuel Eto’o, condamnat la închisoare pentru fraudă: „Am făcut ce mi-a cerut tatăl meu”

Samuel Eto'o (41 de ani) și fostul său agent, Jose Maria Mesalles, au fost condamnați la 22 de luni, respectiv un an de închisoare, după ce au recunoscutcă au fraudat Trezoreria Publică.
20.06.2022 | 16:16
Samuel Etoo condamnat la inchisoare pentru frauda Am facut ce mia cerut tatal meu
Samuel Eto'o, condamnat la închisoare pentru fraudă: „Am făcut ce mi-a cerut tatăl meu”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În perioada 2006-2009, când evolua pentru FC Barcelona, camerunezul Samuel Eto’o, alături de omul care îl reprezenta, Jose Maria Mesalles, au fraudat Trezoreria Publică cu 3.872.621 euro. Cei doi și-au recunoscut faptele și au fost condamnați la 22 de luni, respectiv un an de închisoare.

Samuel Eto’o, trimis la închisoare pentru că a fraudat statul spaniol

În declarația pe care a dat-o Tribunalului penal din Barcelona, fostul mare atacant și-a recunoscut fapta, dar a dat vina, fără să-i pomenească numele, și pe Jose Maria Mesalles, cel care i-a fost mereu ca „un al doilea tată”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Eto’o a intentat proces împotriva fostului său agent pentru presupuse infracţiuni de fraudă şi deturnare din fondurile sale, proces care încă se află în derulare.

„Recunosc faptele şi am de gând să plătesc, dar vreau să se ştie că eram un copil pe atunci şi că am făcut mereu ce mi-a cerut tatăl meu”, a afirmat Samuel Eto’o, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Jose Maria Mesalles a recunoscut și el faptele de care este acuzat, dar a ales să nu depună mărturie.

Actual președinte al Federației Cameruneze de Fotbal, Samuel Eto’o a fost condamnat să plătească patru amenzi, câte una pentru fiecare faptă comisă, în valoare totală de 1.810.310 euro. În schimb, Mesalles este obligat și el să plătească patru amenzi de câte 905.155 euro fiecare.

ADVERTISEMENT

Cei doi nu vor executa însă pedeapsa, deoarece nici Eto’o și nici Mesalles nu au antecedente penale, iar o parte din prejudiciu a fost deja recuperat de către autorități. Între 2006 și 2009, Samuel Eto’o și a rotunjit veniturile cu ajutorul drepturilor sale de imagine transferate de către Puma și Barcelona, care ar fi trebuit declarate și impozitate.

Idol pentru camerunezi

Samuel Eto’o este o adevărată legendă în țara natală. Fostul vârf este președinte al Federației Cameruneze de Fotbal, începând cu decembrie 2021. Africanul a jucat în carieră la echipe precum Real Madrid, Barcelona, Inter sau Chelsea și a fost desemnat cel mai bun fotbalist de pe „continentul negru” în anii 2003, 2004, 2005 și 2010.

ADVERTISEMENT

Eto’o a agățat ghetele în cui în urmă cu opt ani și este jucătorul cu cele mai multe selecții (118) și cele mai multe goluri (56) din istoria reprezentativei „Leilor neîmbâlnziți”.

ADVERTISEMENT