Fotbal international

Samuel Eto’o și-a anunțat retragerea la 38 de ani! A făcut tripla în ani consecutivi cu Barcelona și Inter Milano

07.09.2019 | 13:49
Samuel Etoo sia anuntat retragerea la 38 de ani A facut tripla in ani consecutivi cu Barcelona si Inter Milano

Atacantul camerunez Samuel Eto’o și-a anunțat retragerea din activitate la 38 de ani, după ce a evoluat în cariera sa în șase campionate diferite: Spania, Italia, Rusia, Anglia, Turcia și Qatar. Cel mai mare fotbalist al Camerunului din toate timpurile își atârnă ghetele în cui după 718 meciuri jucate la nivelul echipelor de club în care a marcat 359 de goluri.

Samuel Eto’o și-a anunțat retragerea la 38 de ani

”Sfârşit. Spre o nouă provocare…Mulţumesc tuturor, big love”, este mesajul postat de Samuel Eto’o pe contul de Instagram prin care își anunță retragerea din activitate la 38 de ani. Atacantul camerunez a evoluat la nivel înalt timp de 20 de ani jucând pentru 13 echipe. El a făcut primii pași în carieră la Kadji Sports Academy, iar de acolo a fost adus la juniorii lui Real Madrid.

 

View this post on Instagram

 

THE END? VERS UN NOUVEAU DÉFI… Merci à vous tous big love ❤️ adrénaline ??????

A post shared by Samuel Eto’o (@setoo9) on

Samuel Eto’o nu a impresionat la Real Madrid și a fost împrumutat pe rând la Leganes, Espanyol Barcelona și Mallorca, acolo unde a ajuns sub formă definitivă în 2000. După patru ani petrecuți la Mallorca, camerunezul a prins transferul carierei la FC Barcelona, acolo unde a jucat timp de cinci sezoane, înainte de a ajunge coleg cu Cristi Chivu la Internazionale Milano.

Samuel Eto’o sărbătorind un gol marcat pentru Inter Milano

Eto’o, cel mai bun marcator din istoria naționalei Camerunului

Apoi, Samuel Eto’o a mai trecut pe la formațiile Anzhi Makhachkala, Chelsea Londra, Everton, Sampdoria Genova, Antalyaspor, Konyaspor și Qatar SC. El este ultimul fotbalistul care a reușit tripla Champions League – campionat – cupă în ani consecutivi cu echipe diferite, FC Barcelona (2008-2009) și Internazionale Milano (2009-2010). Camerunezul are în palamares trei Ligi ale Campionilor, a mai luat una cu Barcelona în 2005-2006, iar în total a cucerit 18 trofee.

Eto’o este cel mai bun marcator din istoria naționalei Camerunului, pentru care a adunat 118 selecții și 56 de goluri și cu care a câștigat Cupa Africii pe Naţiuni în 2000 şi 2002, plus medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2000. Totodată, a fost cel mai tânăr jucător de la Campionatul Mondial din 1998.