Sport

Primul jucător care pleacă în epoca Xavi! Barcelona îi pregăteşte rezilierea contractului

Pentru Samuel Umtiti, fundașul francez de 28 de ani, FC Barcelona este istorie. Fără jocuri în picioare, necooperant în vară, în ”Saga Messi”, dar și la renegocieri, va primi o propunere pentru rezilierea contractului.
22.11.2021 | 12:56
Primul jucator care pleaca in epoca Xavi Barcelona ii pregateste rezilierea contractului
ADVERTISEMENT

Samuel Umtiti a venit la FC Barcelona în vara lui 2016. Avea 22 de ani, făcuse furori la Lyon, se pregătea să lupte pentru titlul european cu Franța, și era între cei mai buni fundași Under 23 din Europa.

Acum are 28 de ani, împliniți pe 14 noiembrie, și este persona non-grata pe Camp Nou. Big Sam a devenit Small Sam după ce a fost operat. N-a vrut să plece în vară, atunci când echipa dorea să-l păstreze pe Messi. Și, la presiunea fanilor, n-a prins echipa în perioada Koeman.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu se schimbă nici acum. Mai cu seamă că Umtiti rămâne ferm pe poziții când vine vorba despre contractul lui. FC Barcelona este decisă însă să mai facă o încercare. Rezilierea contractului de comun acord.

Samuel Umtiti, primul jucător care pleacă în epoca Xavi. În vară nu dorea să părăsească “Camp Nou”

În vară, încă din amicale, la fiecare atingere de balon în scurtele momente petrecute pe teren, a fost huiduit. La fel s-a întâmplat, după ce nu a mai prins echipa, și la puținele ședințe de antrenament cu public. Fanii nu i-au putut ierta faptul că nu a vrut să plece în vară. Pentru a rămâne Messi.

ADVERTISEMENT

Urmarea, n-a prins echipa în perioada Koeman. Așa se face că după ce a forțat participarea la Mondialul din 2018, câștigat de Franța, și operația făcută cu întârziere, are doar 3.411 minute în teren în ultimele patru sezoane. Și s-a pus din nou problema contractului său, scadent în 2023.

Poziția lui Umtiti este clară. ”Nu am de gând să plec. Nici acum, nici în ianuarie. Vreau să am rezultate aici. Nu mă văd în altă parte. Intenția mea este să-mi duc la bun sfârșit contractul.

ADVERTISEMENT

O să aștept o oportunitate să demonstreze că sunt în formă, chiar dacă este foarte dificil”, spune fundașul.

El le-a răspuns și fanilor, pe care-i consideră vinovați de situația sa. ”Nimeni nu știe ce am realizat și ceea ce fac. Cum mă antrenez. Inclusiv cu sesiuni suplimentare. Sunt un om muncitor.

ADVERTISEMENT

Fotbalul este viața mea. Barcelona, la fel. Mie nu-mi rămâne decât să muncesc mai mult decât alții. Oamenii cred că eu stau pe canapea toată ziua și nu fac nimic. Nu este așa. Muncesc în fiecare zi”.

FC Barcelona vrea rezilierea de comun acord, soluția este la jucător

Și după sosirea lui Xavi s-a căutat o soluție. I s-a propus o reducere a salariului, proporțional cu ceea ce oferă echipei. Umtiti a refuzat. Astfel că nu a mai rămas decât varianta unei rezilieri a contractului.

FC Barcelona și-ar dori să fie urmarea unui acord de ambele părți. Pentru că, în cazul unei decizii unilaterale a clubului, acesta trebuie să-i plătească sumele stipulate în contract până la finalul actualei înțelegeri. Una care expiră, așa cum spuneam, în 2023.

Oferte pentru jucător sunt. Din Premier League, dar și, mai recent, după accidentarea lui Lucas Veríssimo, de la Benfica. Rămâne acum de văzut decizia lui Umtiti. Va alege banii sau o revitalizare a carierei. Pentru că, în cazul în care merge pe prima variantă, la aproape 30 de ani, cât va avea când expiră contractul cu FC Barcelona, șansele la performanță vor fi reduse.

ADVERTISEMENT