San Lorenzo, un titlu în numele Papei

Sorin Dumitrescu   
în Nicio categorie
16/12/2013, 16:25
San Lorenzo, un titlu în numele Papei GALERIE FOTO
Entuziamsul jucătorilor lui San Lorenzo a fost uriaş după cîştigarea celui de-al 12-lea titlu din istorie

San Lorenzo este pentru a 12-a oară campioană în Argentina. Evenimentul s-a consumat weekendul trecut, în cel mai palpitant final de sezon existent din 1991 încoace, de cînd s-a adoptat sistemul scurt de campionat, cu 19 partide în turneul Apertura, care recent şi-a schimbat denumirea în Torneo Inicial şi tot atîtea în a doua parte numită Clausura, transformată de curînd în Torneo Final. Şi ediţia de faţă a avut pînă în ultimele 90 de minute nu mai puţin de patru echipe implicate în lupta pentru titlu, care, altă situaţie în premieră, s-au încrucişat între ele în runda finală. Şi, în fine, un ultim amănunt cu caracter de unicitate, este titlul obţinut cu numărul cel mai redus de puncte, 33.

Creată de un preot are în Papă un socios cu carnet de membru

San Lorenzo arată a fi o echipă aflată sub semnul divinităţii. Un grup de băieţi de culoare din cartierul Almagro din Buenos Aires s-au apucat de fotbal la începutul secolului al douăzecelea. În 1908 avea să se pună bazele clubului San Lorenzo de Almagro. Numele echipei pare cel puţin ciudat pentru un club de fotbal. Dar el a fost dat în onoarea preotului Lorenzo Massa, un italian stabilit la Buenos Aires, care le-a permis tinerilor să-şi organizeze în incinta spaţiului deţinut de parohia sa un teren de fotbal pe care să-şi desfăşoare meciurile. În schimbul ajutorului financiar primit de la sacerdot pentru înfiinţarea clubului, membrii echipei de fotbal au promis că vor participa săptămînal la slujba de liturghie, oficiată duminica dimineaţa.

Papa are locul său special la Vatican de unde urmăreşte meciurile

Performanţa celor de la San Lorenzo a venit cum nu se putea mai bine pentru omul numărul unu din Biserica Catolică. Papa Francesco este un suporter înflăcărat al roş-albaştrilor şi nu e vorba de o susţinere de imagine, ci de existenţa unui carnet de socios deţinut de peste 50 de ani. (foto) La Vatican nimeni nu a îndrăznit să-l deranjeze pe Suveranul Pontif duminică noapte, el avînd scaunul său şi locul din care a urmărit toate meciurile echipei favorite în acest sezon. Se spune că Papa Francesco s-ar fi supărat tare pe menajera care făcuse curăţenie în camera sa şi, din greşeală, a mutat scaunul de meci al Suveranului Pontif într-o altă cameră, Cert este că Francesco a sesizat abia la finalul partidei că nu a stat pe scaunul său şi supărarea sa a fost destul de mare, întrucît San Lorenzo a pierdut.

C_3_Media_1666558_immagine_ts673_400

Egal pe linie între cele patru candidate la titlu

Înaintea ultimei runde San Lorenzo avea două puncte avans în faţa lui Velez Sarsfield, cu care s-a şi confruntat direct, iar la aceeaşi distanţă se aflau şi Newell’s Old Boys şi Lanus. La rîndul lor cele două s-au aflat faţă în faţă. Ambele meciuri nu au avut învingător. San Lorenzo a făcut 0-0, iar celelalte două au oferit un meci mult mai pasionant, încheiat 2-2. Ca urmare, cu 33 de puncte, San Lorenzo a cîştigat Torneo Inicial, al 12-lea titlu din istorie, urmată de celelalte trei, toate cu 31 de puncte. Imediat după meci, la festivitatea de sărbătorire a titlului, şefii clubului, stafful tehnic şi jucătorii au anunţat public următoarea mişcare. Toată delegaţia lui San Lorenzo va lua drumul săptămîna viitoare spre Vatican, pentru a sărbători împreună cu suporterul special performanţa reuşită. Papa a promis că va fi o audienţă cu totul aparte, în care timp de cîteva ore va rămîne numai în lumea lui San Lorenzo. El este extrem de fericit, pentru că a primit cel mai frumos cadou pe care îl putea spera de aniversarea zilei sale de naştere, pe 17 decembrie urmînd a împlini 76 de ani.

papa_francesco_san_lorenzo_striscione175243694-be7be8e8-6f3f-4df0-8209-d79f405eb398

Închide ×