Sancționată de americani, șefa Executivului din Hong Kong nu mai are cont bancar. Incasează stive de bani cash lunar

Alexandru Năstase   
în HotNews
28/11/2020, 10:56
Sancționată de americani, șefa Executivului din Hong Kong nu mai are cont bancar. Incasează stive de bani cash lunar
Carrie lam nu mai deține cont bancar. Sursa foto - hepta.ro

Sancționată de americani, șefa Executivului din Hong Kong nu mai are cont bancar, în ciuda faptului că este unul dintre demnitarii cel mai bine plătiți din lume. Statele Unite i-au impus însă anumite sancțiuni.

Carrie Lam a declarat că primește salariul în bani cash și are „stive de numerar”. Premierul este vizat alături de alţi 14 înalţi oficiali, de sancţiuni americane, după decizia Beijingului de a impune la sfârşitul lunii iunie o lege strictă de securitate naţională pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului.

De altfel, în acel moment, decizia luată la Washington a îngheţat activele americane ale celor 15 lideri şi a incriminat  orice tranzacţie financiară în Statele Unite.

Premierul din Hong Kong nu mai are cont bancar

Fără să clipească, Carrie Lam a precizat într-un interviu că „foloseşte numerar în fiecare zi pentru tot felul de lucruri”.

„În faţa dumneavoastră se află şefa executivului din Hong Kong care nu are un cont bancar”, a declarat Carrie Lam pentru un post local.

„Am stive de bani acasă, guvernul îmi plăteşte salariul în numerar”, a spus ea, adăugând că este „foarte onorabil să fie sancţionată în mod nejustificat” de către guvernul SUA.

Interesant este că demnitarul primește un salariu de 5,21 milioane de dolari pe an. Ceea ce reprezintă nu mai puțin de 672.000 de dolari americani pe an.

Adică 56.000 $ pe lună, ceea ce o face pe Carrie Lam unul dintre premierii care câștigă serios. În comparație, țări mai puternice nu pot să susțină un asemenea salariu pentru premier.

Nu se știe până când ar putea dura această situație, una destul de dificilă pentru Carrie Lam.

 

 

Închide ×