SANCŢIUNI contra RUSIEI începând de vineri

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
11/09/2014, 14:36
SANCŢIUNI contra RUSIEI începând de vineri

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca sancţiunile economice consolidate contra Rusiei să intre în vigoare vineri, 12 septembrie, au anunţat surse diplomatice europene.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmează să ‘explice’ joi după-amiază, într-o declaraţie, această decizie, luată pentru a menţine presiunea asupra Moscovei în pofida unei detensionări a situaţiei din teren în estul Ucrainei, au adăugat sursele citate.

UE a aprobat luni o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina, însă a precizat că amână pentru câteva zile punerea lor în aplicare, pentru a da timp Moscovei să-şi continue eforturile de pace.

Noua serie de sancţiuni, aprobată dar încă nepusă în practică, ar putea avea consecinţe negative asupra economiei UE, a estimat miercuri preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk. Cu toate acestea, ţările europene trebuie să dea dovadă de solidaritate în această problemă, a mai spus el.

sursa: romaniatv.net

Închide ×