Sport

Sancțiuni drastice după FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova 1-2. Mai mulți suporteri au primit interdicție pe stadion

Duminică, 7 august, a fost derby în adevăratul sens al cuvântului pe „Ion Oblemenco”. Fanii celor două echipe din Craiova plătesc însă după incidentele de la FC U 1948 - Universitatea.
08.08.2022 | 14:57
Sanctiuni drastice dupa FC U Craiova 1948  Universitatea Craiova 12 Mai multi suporteri au primit interdictie pe stadion
Sancțiuni drastice după FC U Craiova 1948 - Universitatea Craiova 1-2. Mai mulți suporteri au primit interdicție pe stadion. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova s-a terminat cu victoria oaspeților, scor 2-1. Partida de pe „Ion Oblemenco” a avut de toate. Toate cele trei goluri s-au marcat de la 11 metri, arbitrul Istvan Kovacs arătând, la final, și un cartonaș roșu pentru Radu Negru. Atmosfera din tribune a fost și ea de-a dreptul incendiară.

Sancțiuni dure pentru suporterii care au încălcat legea la FC U Craiova – Universitatea Craiova 1-2

Pe parcursul derby-ului, ultrașii din cele două galerii s-au războit în bannere, deși spectacolul a început cu mult timp înaintea primului fluier al lui Istvan Kovacs. Din nefericire, unii ultrași au produs și incidente, iar aceștia au fost taxați aspru de către forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

11 fani au fost sancționați cu o amendă în valoare de 2700 de lei, în timp ce opt ultrași au fost sancționați complementar și cu interdicție pe stadion la competiții sportive, pe o perioadă de șase luni, respectiv un an.

„În urma meciului de fotbal dintre FCU Craiova 1948-Universitatea Craiova, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 11 suporteri, cu amendă în valoare totală de 2700 lei. Opt dintre suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 6 luni, respectiv 1 an.

ADVERTISEMENT

Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, au consumat băuturi alcoolice, au adresat injurii și expresii jignitoare, au provocat și participat la scandal, în incinta bazei sportive.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

ADVERTISEMENT

Recomandăm suporterilor, ca pe timpul competițiilor sportive să se manifeste în mod civilizat și să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, întrucât, pe lângă amendă, li se poate aplica și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeria din Craiova.

Cofetăria lui Sorin Cârţu a fost păzită de jandarmi

Jandarmeria a luat măsuri de precauție încă dinaintea derby-ului dintre FC U Craiova și Universitatea Craiova. A fost alertă la cofetăria deținută de președintele oaspeților, Sorin Cârțu, FANATIK relatând în exclusivitate cum s-au mobilizat forțele de ordine.

ADVERTISEMENT

O maşină a Jandermeriei a păzit pe durata întregii nopţi cofetăria lui Sorin Cârţu, pentru a preveni eventuale acte de vandalism, aşa cum s-au întâmplat în trecut.

ADVERTISEMENT