Sport

Sancțiuni dure după incidentele de la derby-ul FCSB – Rapid 1-5. Doi fani, interziși pe stadioane pentru șase luni

Derby-ul FCSB - Rapid 1-5 a fost marcat de câteva incidente majore, iar cele mai dure sancțiuni au fost încasate de doi suporteri care au primit interdicție pe stadioane.
28.05.2023 | 13:53
Sanctiuni dure dupa incidentele de la derbyul FCSB  Rapid 15 Doi fani interzisi pe stadioane pentru sase luni
Derby-ul FCSB - Rapid 1-5 a fost marcat de câteva incidente majore, iar cele mai dure sancțiuni au fost încasate de doi suporteri care au primit interdicție pe stadioane. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Arbitrul Sebastian Colțescu a fost nevoit să întrerupă partida după un spectacol pirotehnic organizat de galeria ”roș-albaștrilor”, dar și din cauza scandărilor rasiste ale acestora. ”Centralul” a cerut un avertisment de la stația de amplificare înainte de a relua jocul.

Sancțiuni drastice dictate pentru incidentele de la FCSB – Rapid 1-5

Incidentele de la derby-ul FCSB – Rapid 1-5, din ultima etapă a play-off-ului din SuperLiga, nu au rămas fără urmări, iar Jandarmeria a anunțat sancțiunile dictate. Doi fani au primit cea mai drastică pedeapsă, fiind interziși pe stadioane în următoarele șase luni.

ADVERTISEMENT

”Au fost constatate și întocmite 18 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

  • – 16 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive;
  • – un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase);
  • – un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive (pentru interdicția unei persoane de a se afla în incinta arenei sportive)
ADVERTISEMENT

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.750 de lei, astfel:

  • – 11 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;
  • – 5 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • – o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. 
ADVERTISEMENT

Totodată, au fost aplicate 2 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 6 luni. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, a anunțat Jandarmeria, conform gsp.ro.

FCSB și societatea pază, amendate pentru nerespectarea obligațiilor

De asemenea, în comunicatul forțelor de ordine se precizează că și clubul organizator, în speță FCSB, a fost amendat, la fel ca și societatea de pază care trebuia să asigure buna desfășurare a întâlnirii.

ADVERTISEMENT

”Organizatorului jocului sportiv i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, iar societății specializate de pază două sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 20.000 de lei.

Toate acestea în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin”, a precizat Jandarmeria.

În startul meciului de pe Arena Națională, galeria Rapidului şi-a ironizat rivalii după ce FCSB a ratat titlul în SuperLiga etapa trecută. Fanii giuleșteni au venit cu un banner dedicat: “V-am adus, cărat în braţe, titlul vostru 27”. După câteva secunde, au ridicat sute de cartoane în formă de trofeu.

ADVERTISEMENT