Sport

Sancțiuni dure după incidentele de la meciul ”U” Cluj – Sepsi. Câte meciuri au ”Șepcile roșii” terenul suspendat

Derapajele xenofobe ale fanilor Universității Cluj de la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe au fost aspru taxate de Comisia de Disciplină a FRF. ”Șepcile roșii” au terenul suspendat și vor plăti o amendă consistentă.
31.08.2022 | 19:20
Sanctiuni dure dupa incidentele de la meciul U Cluj  Sepsi Cate meciuri au Sepcile rosii terenul suspendat
Mesajele și scandările xenofobe ale galeiriei Universității Cluj la meciul cu Sepsi au dus la suspendareaterenului ”Șepcilor roșii”. În plus clujenii vor plăti și o amendă drastică. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Primul meci pe Cluj Arena din noul sezon ”U” Cluj – Sepsi a fost unul cu probleme pentru brigada de arbitrii condusă de Sebastian Colțescu. Din cauza scandărilor xenofobe și a mesajelor afișate de ultrași, jocul a fost întrerupt. Ardelenii au primit nota de plată.

Două etape terenul suspendat și 25.000 de lei amendă

Universitatea Cluj și-a disputat primele meciuri de acasă, la Mediaș în noul sezon de SuperLigă. Cluj Arena a fost închiriată de organizatorii festivalului Untold, astfel că ”Șepcile roșii” au revenit acasă, la propriu, abia pe 22 august, când au primit vizita formației Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

La prima apariție pe propriu stadion, fanii Universității Cluj au provocat mai multe incidente aruncând cu obiecte pirotehnice în teren. Totul a culminat cu întreruperea jocului, timp de 10 minute, din cauza scandărilor xenofobe la adresa echipei vizitatoare și a mesajelor afișate în peluză.

Miercuri, clubul ardelean a fost înștiințat că va organiza următoarele două partide de acasă pe altă arenă și va achita și o amendă de 25.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro) pentru incidentele amintite.

ADVERTISEMENT

”În urma incidentelor de la partida dintre > și Sepsi OSK, Comisia de Disciplină a FRF a sancționat astăzi clubul nostru cu interzicerea organizării jocurilor pe propriul stadion pentru două meciuri și o penalitate sportivă de 25.000 lei.

Astfel, meciul Universitatea Cluj – FC U Craiova 1948, care se va disputa vineri, 2 septembrie, de la ora 21:30, programată inițial pe Cluj Arena, se va juca pe stadionul Gaz Metan din Mediaș”, au anunțat oficialii clubului ardelean.

ADVERTISEMENT

Sărbătoarea primului meci în SuperLigă după 7 ani, pătată de comportamentul fanilor

Meciul ”U” Cluj – Sepsi se dorea a fi o sărbătoare pentru întreaga suflare universitară. Era primul meci pe Cluj Arena, în SuperLigă, după 7 ani de așteptare, timp în care gruparea ”Șepcilor roșii” a trecut printr-un faliment și a demarat un nou proiect pornind din liga a patra.

În ciuda apelurilor la calm a organizatorilor, suporterii alb-negrilor au ținut morțiș să iasă în evidență prin manifestări care nu au nimic în comun cu sportul.

ADVERTISEMENT

Pe suprafața de joc au fost aruncate mai multe obiecte pirotehnice, iar în peluza ocupată de ”Șepcile roșii” au fost afișate bannere cu mesaje xenofobe. A fost momentul în care centralul Sebastian Colțescu a trimis echipele la vestiare.

”Cum visul Ungariei Mari și al Ținutului Secuiesc trebuie spulberat din fașă / Așa și echipele hortyste Sepsi, Ciuc și Odorhei eliminate de pe-a fotbalului hartă”, a fost unul dintre mesajele ultrasilor clujeni.

După aproximativ 10 minute partida s-a reluat, iar suporterii, conștienți de faptul că echipa lor putea să piardă meciul la masa verde, au renunțat la scandările xenofobe alegând să scandeze ”România” și să intoneze ”Deșteaptă-te române”.

ADVERTISEMENT