“Demisia mea nu va rezolva problemele de la tineret”

Emil Săndoi a oferit pentru FANATIK prima reacţie după despărţirea de naţionala de tineret. "Nu mai sînt selecţionerul naţionalei de tineret. Eu am cerut rezilierea contractului". ...
19.08.2013 | 15:06
Demisia mea nu va rezolva problemele de la tineret

Emil Săndoi a oferit pentru FANATIK prima reacţie după despărţirea de naţionala de tineret. “Nu mai sînt selecţionerul naţionalei de tineret. Eu am cerut rezilierea contractului”. 

Rezultatele dezastruoase din ultima perioadă i-au fost fatale lui Emil Săndoi. Contractul său a fost reziliat, după şapte ani petrecuţi de tehnician pe banca echipei de tineret. Emil Săndoi lasă în urma lui o naţională răvăşită şi necalificată de mai bine de un deceniu la vreun turneu final. Săndoi nu se consideră vinovat de situaţia de la lot, ba, din cotră, anunţă că nici în următorii ani naţionala nu va avea succes, indiferent de numele viitorului selecţioner. Într-un interviu acordat pentru FANATIK, fostul fundaş central a explicat motivele despărţirii de naţională.

“Simţeam că lucrurile nu mai merg”

Ce te-a determinat să renunţi la post?

M-am gîndit de mai multe ori să mă retrag. Simţeam că lucrurile nu mai merg şi, după înfrîngerea cu Cipru, am decis de comun acord cu Mircea Sandu că e mai bine să mă opresc.

Şi, acum cum vezi lucrurile…  Demisia ta este cea mai bună soluţie ? Îşi revine echipa cu un alt selecţioner?

Sincer, nu cred că demisia mea va rezolva problemele de la tineret, deoarece, dacă nu se va lucra în acest department, în anii viitori orice antrenor care ajunge la Under 21 va avea mari probleme.

Emil, după cei şapte ani petrecuţi la cîrma “tineretului”, ai şi regrete?

Am două regrete: primul, am fost la un pas să ma calific cu naţionala la turneul final, dar am fost eliminat de Anglia. Acea generaţie, a lui Tătăruşanu, Torje, Bicfalvi, Gîngioveanu şi Găman a fost cea mai bun a noastră din ultimii ani de zile.

Şi, al doilea regret?

M-a deranjat foarte tare că a apărut în presă, că l-aş fi pălmuit pe fotbalistul Creţu. Nu este adevărat şi am avut o discuţie lămuritoare cu Mihai Stoica, în care a spus că-şi va cere scuze public pentru acele afirmaţii.

Vorbeşti şi de Bicfalvi, ca mari cîştiguri la naţională, dar România îl va pierde, fiindcă vrea să joace pentru Ungaria.

Nu comentez faptul că el şi-a manifestat intenţia să joace pentru naţionala Ungariei. Eu nu sînt în măsură să hotărăsc soarta lui. El m-a ajutat la naţionala de tineret, iar mai multe lucruri nu are rost să declar.

Fostul tău coleg de la Universitatea Craiova, Gică Popescu, va candida la şefia FRF. Eşti de partea lui ?

Îi ţin pumnii din tot sufletul meu. El mi-a fost coleg de cameră, iar pe plan internaţional numele său contează enorm pentru România. Noi avem nevoie ca preşedintele FRF să fie recunoscutîn străinătate şi să fie respectat peste tot pe unde merge.

Pleci de la naţională, ce urmează pentru tine?

Momentan mă retrag acasă, la Craiova. Pot spune că mă bucur că fotbalul din Bănie a renăscut, fie cu CSU, fie cu FC Universitatea, important e că ambele echipe vor începe să joace din acest sezon.

Stelea: “Ar fi frumos să fiu antrenor la tineret”

Potrivit Dolce Sport, noul selecţioner al reprezentativei de tineret va fi Bogdan Stelea (45 de ani). “Domnul Mircea Sandu m-a contactat astăzi, iar mîine dimineaţă voi avea o discuţie cu dînsul. Deocamdată nu am semnat nimic, însă mi-aş dori foarte mult să se întîmple asta. Ar fi frumos să fiu antrenor la U21, vă daţi seama”, a declarat fostul portar al naţionalei României.

Din cinci partide disputate în 2013, selecţionata României sub 21 de ani a pierdut 3 partide, a remizat o dată şi a bifat o singură victorie. Mai mult, Emil Săndoi nu a reuşit să califice naţionala la nici un turneu final, ratînd prezenţa la Europenele din 2007, 2009, 2011 şi 2013.