Nicio categorie

Sandra Izbaşa şi-a anunţat retragerea din activitate

Gimnasta Sandra Izbaşa a hotărît să-şi încheie cariera de sportivă. Dublă campioană olimpică, Izbaşa a spus că nu îşi doreşte cu orice preţ o medalie la CM Anvers, dar consideră...
08.09.2013 | 16:05
Sandra Izbaşa şi-a anunţat retragerea din activitate

Gimnasta Sandra Izbaşa a hotărît să-şi încheie cariera de sportivă. Dublă campioană olimpică, Izbaşa a spus că nu îşi doreşte cu orice preţ o medalie la CM Anvers, dar consideră această competiţie potrivită pentru o retragere, indiferent de rezultat.

Frumoasa gimnasă a concurat doar la sol în prima zi a concursului feminin pe echipe din cadrul Campionatelor Naţionale de gimnastică, unde a obţinut cea mai mare notă din concurs (15,100), la egalitate cu Larisa Iordache.

“Mă bucur mult că am reuşit să organizăm acest concurs la noi acasă, este o bună verificare înainte de Campionatul Mondial de la Anvers. Tot ce îmi doresc este să ajung acolo sănătoasă, să mă pot acomoda foarte bine cu solul. Nu mă duc acolo cu gîndul să cîştig o medalie, dar vreau să-mi fac exact execuţiile de acasă, nimic mai mult, nimic mai puţin. Mai am de pus la punct, sunt conştientă, dar deocamdată merg la sigur. Mai am două săptămâni să pun la punct totul. Am zis că mă retrag, apoi că revin, dar mi-am găsit un suport ca să mai pot continua şi anul acesta. Îmi doresc din suflet să fac acest Mondial, pentru că îi duc dorul din 2007, atunci a fost ultimul meu Mondial. Aş vrea să-l fac pentru mine, pur şi simplu să mă retrag aşa frumos, indiferent de rezultat. Aşa am decis şi cu antrenorii, a fost o decizie grea, dar nu se ştie niciodată. O să-mi păstrez în continuare tonusul, voi intra în sală, fără presiune, să fac acest sport ca şi hobby, dar nu mă gândesc la Rio. Am nevoie de o pauză care cred că e binemeritată”, a declarat Sandra Izbaşa.

Campionatul Mondial de gimnastică va debuta pe 30 septembrie în Antwerp Sports Palace.

Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sol la Beijing (2008) şi sărituri la Londra (2012), mai are în palmares şapte titluri europene şi patru titluri mondiale, plus o mulţime de alte medalii la Olimpiade, Campionate Mondiale şi Europene.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NICIO CATEGORIE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri