Fotbal international

Sandro Rosell, fostul preşedinte al Barcelonei, l-ar readuce pe Neymar, dar în anumite condiţii. “Contract legat de rezultate şi de comportament”

19.04.2020 | 17:27
Sandro Rosell fostul presedinte al Barcelonei lar readuce pe Neymar dar in anumite conditii Contract legat de rezultate si de comportament
ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte al Barcelonei, Sandro Rosell, a acordat un amplu inerviu cotidianului catalan El Mundo Deportivo, în care vorbeşte şi despre faptul că dacă ar fi din nou în funcţie l-ar readuce pe Neymar, dar numai în anumite condiţii.

Condiţii clare care i le-ar pune brazilianului

“Aş semna cu Neymar, dar cu un contract variabil legat de rezultatele sportive si de rezultatele sociale si comportamentale. Totul foarte clar stipulat în scris, ca să nu aibă ce comenta”.

ADVERTISEMENT

Este cel mai puternic mod de a recunoaște calitatea fotbalistică a jucătorului, dar, în același timp, de a aminti că şi comportamentul său din ultimii ani (chiar și atunci când a jucat pentru Barça) nu a fost în întregime profesionist.

Neymar are mare valoare economică

Viața sa socială, cu destule momente negative, nu ajută la o imagine bună a lui Neymar, preocupat mai mult de participarea la petrecerile de naștere ale surorii sale decât de competiție.

ADVERTISEMENT

Rosell consideră că Ney „are un talent unic în fotbal, un talent înnăscut și o aură personală cu o mare valoare comercială”. Dovada impactului său comercial este că PSG a triplat vânzarea de tricouri de îndată ce a ajuns Neymar, ceea ce a atras și doi sponsori la nivel mondial și a facilitat reînnoirea contractului Nike de către clubul parizian și a ridicat mult valoarea brandului PSG. Toate aceste calități erau deja văzute de Rosell când stătea între Neymar și Real Madrid pentru a-l îmbrăca în tricoul lui Barça.

Ştie că Messi îl vrea înapoi pe Neymar

Că semnarea acelui contract a ajuns să fie judecată nu l-a determinat pe Rosell să-și schimbe părerea despre Neymar: „El este unic”. Desigur, cu un contract variabil în funcție de succesul sportiv și al modului în care se comportă.

ADVERTISEMENT

Fostul preşedinte e convins că şi Lionel Messi doreşte enorm revenirea brazilianului pe Nou Camp.
“Pentru că Messi, care este cel mai bun jucător din istoria fotbalului și foarte inteligent, își dorește să aibă alături jucători la fel de buni şi împreună să câştige totul”

Neymar şi Messi, prieteni foarte buni

Neymar și Messi nu numai că au avut o relație extraordinară pe teren, au fost și sunt prieteni apropiați în afara terenului. Ney, Leo Messi și Luis Suárez continuă să mențină un grup de whatsapp („Los sudacas”) și sunt în contact constant.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a jucat patru sezoane pentru clubul catalan, marcând 105 goluri (68 în Ligă, 21 în Liga Campionilor, 15 în Cupă și unul în Supercupa Spaniei) în cele 186 de partide pe care le-a jucat.

Cine este Sandro Rosell

Alexandre “Sandro” Rosell Feliu, 56 ani, este un om de afaceri spaniol, care s-a aflat în funcţia de preşedinte al Barcelonei în perioada 2010-2014, de numele lui fiind legat şi transferul lui Neymar de la Santos în 2013, o afacere care a fost unul dintre cele două capete de acuzare care în 2017 i+au adus 643 de zile de închisoare.

În afară de cazul Neymar, transferat în actele catalanilor cu 57 de milioane euro, dar Rosell a fost acuzat că suma plătită a fost mult mai mare, dar ascunsă pentru a nu se plăti taxe mari statului spaniol, un alt cap de acuzare a fost legat de achiziţionarea drepturilor TV pentru un meci Brazilia – Portugalia. Rosell a fost eliberat şi achitat în aprilie 2019.

  • 9 trofee a câştigat Barcelona cu Rosell preşedinte (2 La Liga, o Cupă a Spaniei, 3 Supercupe ale Spaniei, Champions League, Supercupa Europei, CM al cluburilor)
ADVERTISEMENT
Tags: