Fotbal intern

SCANDALOS: Sandu îşi dă singur rentă! “Îi MERIT! Pe cine deranjez?”

UPDATE 16:22 /Mircea Sandu a dezbătut informaţia conform căreia Comitetul Executiv din cadrul FRF va propune în martie, înainte de finalul posturii de  preşedinte al celei mai importante...
10.01.2014 | 18:36
SCANDALOS Sandu isi da singur renta Ii MERIT Pe cine deranjez

UPDATE 16:22 /Mircea Sandu a dezbătut informaţia conform căreia Comitetul Executiv din cadrul FRF va propune în martie, înainte de finalul posturii de  preşedinte al celei mai importante instituţii fotbalistice din România. “Naşul” a dezvăluit la Digisport că acceptă propunerea dacă va fi pusă în aplicare.Dacă este o decizie a Comitetului Executiv, accept! Dacă nu este, nu este! După 50 de ani de muncă, cred că acest om merită! M-aş bucura să se decidă să iau o rentă viageră toată viaţa! Pe cine deranjez dacă voi lua?”, a declarat Mircea Sandu.

În şedinţa Comitetului Executiv de pe 5 martie, dinaintea alegerilor pentru LPF, urmează să se oficializeze cea mai scandaloasă rentă viageră din istoria sportului românesc, în valoare lunară de 5000 de euro! Beneficiar? Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal urmînd să beneficieze de această sumă ca urmare a unei propuneri din partea tuturor membrilor. “Naşul” va lua dublu decît campionii olimpici, iar foştii cîştigători ai Cupei Campionilor Europeni cu Steaua încă mai speră să se întîmple o minune şi renta ce le-a fost promisă de mulţi ani să le fie, în sfîrşit, acordată. FANATIK a realizat un remember al marilor “performanţe” şi premieri financiare ale unui fotbal aflat în colaps din toate punctele de vedere!

Informaţia, publicată de Gazeta Sporturilor, reprezintă lovitura finală pe care Mircea Sandu ar urma să o aplice tuturor microbiştilor din ţară, dar şi fotbalului românesc, sport pe care “Naşul” l-a lăsat cu datorii de aproximativ 7 milioane de euro şi două clauze colosale unor angajaţi, de aproximativ 1,5 milioane.

Dezastru financiar la FRF!

Plecarea lui Mircea Sandu din fruntea Federaţiei îi lasă lui Gică Popescu un deficit bugetar imens, datoriile forului suprem al fotbalului românesc ajung, în doar patru ani de zile, de la un profit enorm la datorii imense! „Avem un deficit de trei milioane de euro numai pe 2012, iar anul acesta, până acum, am mai înregistrat deja un deficit de patru milioane”, declara, la finalul anului trecut, Mircea Sandu, preşedintele FRF. Această datorie imensă survine la patru ani distanţă de la un profit enorm pentru FRF, de aproximativ patru milioane de euro într-un singur an.

Clauze scandaloase! Piţi şi Deaconu, trataţi regeşte!

Cu ratări pe linie ale tuturor competiţiilor majore din ultima vreme şi cu un arbitraj contestat de toţi suporterii şi oamenii de fotbal, Mircea Sandu mai lasă la FRF cele mai mari clauze din fotbalul românesc! Pus în fruntea CCA după mazilirea lui Ion Crăciunescu, Alexandru Deaconu beneficiază de o primă de 250.000 de euro dacă este demis de noua conducere a FRF, la care se adaugă milionul de euro pe care Piţurcă şi staff-ul său urmează să îl primească dacă vor fi concediaţi. “Nu am fost de acord cînd Mircea Sandu i-a dat taxă de protecţie finuţului Alexandru Deaconu de 250.000 de euro să nu fie dat afară de la CCA după ce pleacă Sandu de la Federaţie. I-am spus că e abuz în serviciu, nu pot să fiu de acord cu asta!”, declara, pentru FANATIK, Dumitru Dragomir.

Banii FRF, bugetul personal al lui Sandu!

Bolnav de cancer, “Naşul” şi-a alocat pentru tratamentul bolii, cu acordul Comitetului Executiv, o sumă destul de piperată, în jur de 200.000 de euro. “Mircea Sandu să nu uite că fără acordul nostru, al creditorilor, nu lua 200 de mii de euro din banii Federaţiei ca să scape de cancer!”, dezvăluia Gigi Becali. Costurile, făcute public de către “Naşul”, arată că întregul tratament, dar şi operaţia a fost suportată integral din bugetul FRF-ului! “Tot tratamentul m-a costat 125.000 de euro în total. O zi de spitalizare pe perioada de operaţie a fost 2.200 de euro, iar suma asta implică tot: cazare, masă, medici, infirmieri. A durat 7 ore şi jumătate a durat operaţia. Dacă nu aveam bani, aveam şanse mici să scap!”, completa preşedintele forului suprem al fotbalului românesc, fără a face însă precizarea că banii vin bugetul FRF.

Atacul “Stelei ’86”! “Ei centrează, ei marchează!”

Evitaţi permanent pentru o recompensă a eforturilor şi performanţelor fotbalistice, componenţii Stelei care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei, critică decizia pe care Comitetul Executiv al FRF doreşte să o pună în aplica, aceea de a-i acorda lui Mircea Sandu 5000 de euro lunar pentru tot restul vieţii. “E treaba lor ce fac oamenii de la Federaţie! Ei centrează, ei marchează şi nu are rost să vorbesc şi să mai îmi fac alţi duşmani!”, a declarat Adrian Bumbescu, care a fost completat şi de către Lucian Bălan. “Este păcat că cei din FRF şi din Comitetul Executiv nu s-au gîndit la fotbaliştii Stelei. Acum văd că dacă ei au fondurile de bani în mînă, fac ce vor şi le învîrt cu vor ei. Eu, Lucian Bălan, nici bani pe telefon nu mai am ca să sun pe cineva. Este păcat că un fost cîştigător al celor mai importante trofee ale Europei la fotbal, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei nici să nu aibă credit să sune, doar să fie sunat!”.

Mă deranjează că nimeni nu a mai făcut nimic pentru noi, pentru cei care au luat Liga Campionilor cu Steaua, iar acum ne sînt blocate dosarele. E păcat că am ajuns la mîna unei femei ( n.red. Carmen Tocală, ministru secretar de stat) şi nu ne primim o recompensă pe merit. Singura mea speranţă pentru o rentă este la Gino Iorgulescu”.

Adrian Bumbescu, cîştigător al Cupei Campionilor Europeni în 1986

2.500
de euro este renta viageră pe care o primeşte un fost campion olimpic