Naşu’ îl lasă singur pe Mitică în scandalul cu Petrolul

Mircea Sandu a vorbit azi despre situaţia de la Petrolul, club ce ar putea pierde ultimele trei partide la ”masa verde”, întrucît prahovenii au folosit mai mult de cinci jucători...
27.09.2013 | 19:21
Nasu il lasa singur pe Mitica in scandalul cu Petrolul

Mircea Sandu a vorbit azi despre situaţia de la Petrolul, club ce ar putea pierde ultimele trei partide la ”masa verde”, întrucît prahovenii au folosit mai mult de cinci jucători extracomunitari în acelaşi timp. Preşedintele FRF spune că nu-l interesează ce se va întîmpla şi a aruncat întreaga responsabilitate pe umerii lui Dumitru Dragomir, şeful LPF.

”Nu mă întrebaţi pe mine că nu mă pricep. Credeţi că Blatter, Platini sau orice preşedinte de Federaţie lucid, că poate unii au probleme, emit puncte de vedere? Sînt oameni plătiţi să vorbească despre aceste lucruri. Trebuie sesizată Comisia de Disciplină, e problema ei ce face, ia o decizie, apoi există căile de atac, se pot adresa şi TAS-ului apoi. Nu ştiu cine este de vină de la Petrolul, dar am constatat că sînt destui din club care ar trebui să aibă asemenea atribuţii. Persoana respectivă trebuie să plătească toate cheltuielile pe care le-a făcut clubul, trebuie să-şi dea demisia sau să fie demis ulterior, dacă a greşit. Eu am văzut discuţiile din presă, nu mă interesează altceva pentru că nu am atribuţii. E o competiţie organizată de Ligă, ei analizează ce s-a întîmplat, dacă s-a încălcat regulamentul şi restul. Este corect să las Liga să-şi facă treaba”, a zis Sandu la DigiSport.

”Îl susţin necondiţionat pe Gică Popescu!”

Mircea Sandu spune că nu va mai candida la şefia FRF şi este cel mai mare fan al lui Gică Popescu: ”A trecut un an de cînd am spus-o, nu voi mai candida la funcţia de preşedinte al FRF, nici acum, nici în viitor. Îl susţin pe Gică Popescu la alegerile din 2014 necondiţionat, indiferent cu cine va fi în dispută şi n-am nici o pretenţie să mă numească preşedinte de onoare. Asta va propune Comitetul Executiv şi mă va valida Adunarea Generală, nu am ce să exploatez de la Gică Popescu. Nu am fost contactat de nimeni care să-mi spună că vrea să candideze”, a zis Sandu.

”Marica va fi convocat”

Sandu crede că Marica va fi convocat la echipa naţională, dacă va semna cu Getafe: ”Campionatul Spaniei e puternic, Getafe e un club bun, calitatea fotbalului este de un nivel bun, îi avem pe Torje, Rusescu, dar din păcate nici unul dintre ei nu joacă. Cred că după ce va semna contractul, va fi chemat de Piţurcă la echipa naţională. Mi-ar fi plăcut să semneze cu o echipă de tradiţie din fotbalul european, dar Spania este campioană mondială şi europeană, deci e un campionat puternic”. 

Preşedintele FRF a vorbit şi despre şansele la barajul pentru CM 2014: ”Dacă noi reuşim să dăm multe goluri în cele două meciuri, nu depindem de alţii pentru că mi-e greu să cred că Ungaria cîştigă în Olanda, după ce i-am văzut cum au arătat în România. Olandezii cred că vor să sărbătorească acasă calificarea, în faţa fanilor”.

Despre clubul din Ghencea a spus: ”Cei de la Steaua şi-au luat cam multă viteză, au crezut că după ce au luat un titlul şi au ajuns în grupele Ligii Campionilor vor conduce fotbalul românesc, uitaţi-vă ce atitudine au!”.