Mircea Sandu, acuzat de spălare de bani. Prima reacţie a FRF

Iuliana Spirache   
in Stiri sportive
24/05/2017, 15:39
Mircea Sandu, acuzat de spălare de bani. Prima reacţie a FRF GALERIE FOTO

Update. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT pentru delapidare şi spălare de bani.

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a vorbit despre situaţia în care se află Mircea Sandu. “Din nefericire, chiar dacă va fi găsit vinovat sau nu, este o pată atuncată pe imaginea FRF, pentru că, atunci, Mircea Sandu era preşedintele Federaţiei. Din păcate, tot vin astfel de veşti din urmp, aşa cum este şi procesul cu Mititelu. Eu mă bucur că în aceşti trei ani de când sunt la Federaţie nu s-a discutat niciodată nimic de acest gen. Din punctul ăsta de vedere, nu cred că se poate reproşa ceva actualei conduceri a FRF. Putem spune că este o bilă albă. Tot ccea ce s-a întâmplat şi în perioada în care am ajuns afectează fotbalul românesc. Şi atunci să nu ne mirăm unde am ajuns. E foarte greu acum să le vorbeşti oamenilor despre credibilitate. Oricine ar veni la conducerea Federaţiei are de suferit din cauza imaginii, chiar dacă au făcut alţii ceea  ce au făcut”, a spus Vochin.

…………………

Fostul şef al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost pus sub acuzare. Conform Digi 24, acesta este acuzat de spălare de bani şi delapidare de fonduri FIFA.

Mircea Sandu a primit un milion de euro de la FIFA pentru a construi baza de fotbal de la Buftea, dar suma a fost folosită în alt scop.

Baza de la Buftea a fost ridicată de FRF între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de procurorii DIICOT. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 de ori mai mică.

Închide ×