Fotbal international

Un nou record de viteză în Premier League! Un fotbalist de la City a doborât recordul lui Valencia

Leroy Sane, mijlocaşul celor de la Manchester City, a bătut recordul de viteză din istoria Premier League. Neamţul a alergat cu 35, 48 km/h, în partida din weekend, Chelsea - Manchester City...
05.10.2017 | 23:00
Un nou record de viteza in Premier League Un fotbalist de la City a doborat recordul lui Valencia

Leroy Sane, mijlocaşul celor de la Manchester City, a bătut recordul de viteză din istoria Premier League. Neamţul a alergat cu 35, 48 km/h, în partida din weekend, Chelsea – Manchester City 0-1. Jucătorul lui Pep Guardiola i-a întrecut în acest clasament pe Ronaldo, Bale, Walcott sau Bellerin, cei care de-a lungul anilor au deţinut acest record în Premier League.

Mijlocaşul pentru care Manchester City a plătit peste 40 de milioane de euro în 2016 l-a întrecut pe Antonio Valencia, cel care a fost primul jucător din Premier League care a atins borna celor 35 de km/h (35,10), însă Sane a fost înregistrat cu 35,58 km/h la o cursă de pe Stamford Bridge, cifre pe care de multe ori le ating cu greu şi sprinterii din proba de 100 de metri. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Gareth Bale peste Leroy Sane

Fotbalistul celor de la Real Madrid deţine în continuare recordul pentru cel mai rapid jucător din lume pe terenul de fotbal. Galezul a fost înregistrat cu 36,90 km/h într-o partidă în care a evoluat în tricoul echipei spaniole. Atacantul a fost recordman şi în Premier League, dar pe atunci a alergat cu o viteză apropiată de 34 km/h. Bale şi-a îmbunătăţit viteza la Real Madrid, în urma orelor suplimentare petrecute în sala de forţă.

Usain Bolt, deţinătorul recordului mondial la 100 de metri, a alergat cu 44,72 km/h în cursa de la Campionatele Mondiale din 2009, disputate la Berlin şi a înregistrat un nou record mondial cu 9,58 secunde în proba de 100 de metri. Sane a devenit om de bază în formaţia lui Pep Guardiola şi a prins deja zece meciuri în tricoul echipei de pe Etihad Stadium reuşind să marcheze cinci goluri şi să ofere alte două pase decisive.

Tags: