Fotbal intern

Reghe face anunţul zilei: “Îl iau pe Sănmărtean la arabi!”

UPDATE 16:57 Laurenţiu Reghecampf a dezvăluit că îşi doreşte din nou să-l aibă sub comanda sa pe Lucian Sănmărtean....
02.08.2014 | 16:58
Reghe face anuntul zilei Il iau pe Sanmartean la arabi
ADVERTISEMENT

UPDATE 16:57 Laurenţiu Reghecampf a dezvăluit că îşi doreşte din nou să-l aibă sub comanda sa pe Lucian Sănmărtean.

“Lucian este unul dintre cei mai mari jucători din România. Dar nu trebuie să aibă o atitudine deplasată faţă de antrenor sau conducători dacă nu evoluează în fiecare partidă. Dar nu cred că este o soluţie să laşi un astfel de jucător pe bancă. Trebuie să existe un dialog cu el. Dacă aş putea, l-aş aduce pe Sănmărtean cu mare plăcere la Al Hilal. Nu este îngrijorător că Steaua a remizat cu Aktobe. Este, totuşi, un rezultat bun pentru un meci în deplasare. Sînt sigur că Steaua se va califica mai departe”, a spus Reghecampf la Sport.ro.

ADVERTISEMENT

********************************************************************************************************************

Ieşirea nervoasă din meciul cu Stromsgodset a lui Sănmărtean faţă de Gâlcă l-a costat pe mijlocaş locul de titular. Chiar dacă a urmat o împăcare de imagine între cei doi, Gigi Becali este sceptic că securea războiului a fost definitiv îngropată. Temerile patronului din Ghencea sînt fondate, asta dacă ţinem cont că Sănmărtean nu a mai bifat nici un minut de la conflictul cu Gâlcă. Explicaţia oficială a fost că mijlocaşul ar fi suspendat ca urmare a cartonaşului roşu primit în finala Cupei României, însă lucrurile nu stau deloc aşa.

ADVERTISEMENT

Pecanha, da! Sănmărtean, ba!

Cel mai elocvent în acest sens este cazul lui Pecanha. Deşi a primit două etape de suspendare ca urmare a eliminării din partida cu Steaua disputată sezonul trecut, goalkeeper-ul a apărat poarta Petrolului în meciul cu FC Braşov. Oficialii “lupilor” au susţinut că Pecanha şi-a ispăşit suspendarea în partidele cu Corona şi cea din în optimile Cupei Ligii, cu U Cluj, motiv pentru care l-au introdus ca titular în meciul cu FC Braşov. “Stegarii” au făcut contestaţie, motivînd că portarul nu avea drept de joc deoarece Cupa Ligii nu e competiţie oficială, însă nu au avut cîştig de cauză. În aceste condiţii, varianta aruncată de oficialii Stelei, cum că Sănmărtean nu joacă deoarece ar fi suspendat nu stă în picioare.

PECANHA-660x400

“Dacă Gâlcă îl ţine pe bancă, să-l plătească el pe Sănmărtean”

Imediat, Gigi Becali, aflat la Poarta Albă, a luat foc şi a cerut explicaţii pentru faptul că Sănmărtean nu este folosit de Gâlcă. “V-am spus de la început că băiatul ăsta trebuie să fie titular. Lăsaţi-mă cu faptul că ar fi suspendat pentru că nu este adevărat. Să-i spuneţi antrenorului că îl vreau titular contra Craiovei. Nu l-am adus la Steaua să stea pe bară şi să-l plătesc cu 22.000 de euro pe lună. Dacă Gâlcă îl ţine, în continuare, pe bancă, atunci să-l plătească el!”, a “tunat” patronul formaţiei din Ghencea, conform surselor apropiate latifundiarului. De altfel, Gigi se aştepta ca Sănmărtean să fie titular şi cu Aktobe, iar decizia tehnicianului de a-l ţine pe mijlocaş pe banca de rezerve l-a scos din sărite pe patronul Stelei, acesta fiind de părere că altul ar fi fost rezultatul cu Lucian în teren.

ADVERTISEMENT

becali_bani_35665400

Sfatul lui Gigi: “Schimbă-ţi atitudinea!”

Conform surselor FANATIK.RO, Gigi Becali nu a fost de acord cu gestul lui Sănmărtean de la partida cu Stromsgodset, motiv pentru care l-a sunat pentru a avea o discuţie cu jucătorul. “Nu poţi ca tocmai tu să faci asemenea gesturi. Ştiu că îţi doreşti să joci bine, să evoluezi meci de meci, însă nu se poate să ai o atitudine pe care o au puştii, trebuie să fii un exemplu! Tu trebuie să fii primul care nu îndeamnă la asemenea gesturi, mai ales că Gâlcă are nevoie de susţinerea voastră. Schimbă-ţi atitudinea!”, au cuvintele lui Gigi transmise lui Sănmărtean.

Gâlcă a evitat un răspuns concret

Gâlcă nu a trecut peste episodul de la partida cu Stromsgodset, iar Sănmărtean a fost rezervă neutilizată pentru a doua oară consecutiv, o premieră de cînd s-a transferat la Steaua. La revenirea din Kazahstan, tehnicianul nu a oferit un răspuns clar cu privire la ţinerea mijlocaşului pe bancă, deşi nu avea nicio problemă medicală. ”Sănmărtean, deocamdată n-a jucat şi nimic mai mult”, a fost prima reacţie a lui Gâlcă. Întrebat dacă neutilizarea “Magicianului” are legătură cu starea proastă a terenului, antrenorul a declarat: ”Era foarte denivelat, foarte tare… Foarte denivelat şi nu mai trebuie să comentez eu”.

ADVERTISEMENT

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-STROMSGODSET IF, LIGA CAMPIONILOR (23.07.2014)

Aşa-zisa suspendare nu mai stă în picioare! 

Surprinzător este, însă, faptul că Valeriu Argăseală susţinea, duminica trecută, că Sănmărtean este suspendat, motiv pentru care nu ar putea evolua nici cu CS Universitatea Craiova, în a doua etapă a Ligii 1. “La regulamentul disciplinar care este în vigoare la această oră, Sănmărtean nu va putea evolua în nici în partida cu CS U Craiova. Asta pentru că Supercupa României şi Cupa Ligii nu sînt competiţii oficiale. În aceste condiţii, Lucian îşi va ispăşi cele două etape de suspendare în partidele cu Rapid şi CS Universitatea Craiova”, a spus Argăseală în urmă cu o săptămînă, la Look TV.

FRF însă a anunţat vineri că, în cadrul Comitetului de Urgenţă, s-a decis “corectarea” regulamentului disciplinar, în sensul în care în cadrul calculării suspendărilor, se vor lua în calcul atît meciurile din Cupa Ligii, cît şi Supercupa României. În acest fel, decizia producînd efecte încă de vineri, Sănmărtean nu mai are motive regulamentare pentru a nu juca împotriva Craiovei!

frf

2 goluri şi 6 pase decisive are Sănmărtean în cele 17 partide în care a îmbrăcat tricoul Stelei

 P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

ADVERTISEMENT