Fotbal intern

Când s-a produs ruptura între Piţi şi Sănmărtean. “A avut o neîncredere!”

Lucian Sănmărtean, actualul jucător al formaţiei FC Voluntari, a vorbit despre motivul pentru care Victor Piţurcă ezita să se bazeze pe serviciile sale la echipa naţională a României.
14.12.2017 | 07:25
Cand sa produs ruptura intre Piti si Sanmartean A avut o neincredere

Mijlocaşul care a trecut şi pe la Steaua a dezvăluit care a fost momentul în care s-a produs prima ruptură între el şi Victor Piţurcă, fostul selecţioner al echipei naţionale a României, dar şi ce l-a deranjat pe acesta în perioada când Lucian Sănmărtean juca pentru FC Vaslui, echipă care a dispărut din fotbalul românesc.

”A fost foarte ciudat. Foarte ciudat şi foarte interesant. Am avut cu domnul Piturcă… m-a convocat, m-a băgat să joc, am avut o evoluţie bună, dar, după 35 de minute, am ieşit, am simţit pe solear o mică problemă, problemă mai veche pe care o aveam de la Vaslui. M-a întrebat, l-am lăsat… îţi dai seama, în minutul 40 să trebuiască să faci o schimbare. Na, echipa naţională e echipa naţională. După care m-am întors la Vaslui, iar domnul Porumboiu, într-un picior, m-a băgat să joc. Şi atunci a apărut, aşa, o uşoară problemă între mine şi domnul Piturcă. Adică bine, ”la mine joci de minute şi te duci la Vaslui şi intri şi joci la sfârşit de săptămâna un meci întreg”. Dar eu am intrat aşa cum am intrat, fiindcă mi s-a impus să intru şi a trebuit să intru. Atunci, dânsul a avut o neîncredere, o neîncredere care şi-a şi manifestat-o după aia în timp”, a dezvăluit Sânmărtean.

Cum s-a produs apropierea dintre Sănmărtean şi Victor Piţurcă

”Am ajuns la Steaua, am fost convocat, am avut nişte evolutii foarte bune şi, la masa de după meci, cu Finlanda, mi-a spus ”vreau să te iau cu mine în Arabia. Jucătorii au început să râdă, şi eu la fel, pentru că patru ani de zile nu lucrasem cu dânsul. Dintr-o dată, vrea să mă ia cu el în Arabia. Şi jucătorilor le-a fost greu să creadă, şi mie. Am şi avut o reacţie, ‘vă mulţumesc pentru interes, să vedem ce se va întâmpla’. Necrezând niciodată că se va întampla lucrul ăsta. Se ştia că pleacă (n.r. de la naţională la Al Ittihad). Pe mine m-a distrat. Zic, ”uite ce se întâmplă, cum e viaţa asta, cum te duce şi cum te aduce, cum poţi să ai o relaţie foarte bună cu un om”, a rememorat Sânmărtean.

Sănmărtean, despre Piţurcă: “Unul dintre cei mai buni!”

După toate momentele de ezitare ale lui Victor Piţurcă, cei doi au ajuns să aibă o legătură strânsă de prietenie, iar Lucian Sănmărtean susţine că a avut mai multe discuţii cu fostul selecţioner al echipei naţionale a României, în urma cărora a descoperit că este un antrenor foarte bun şi că l-a descoperit pe Piţi mai bine decât se aştepta.

”M-a sunat, zice ‘eşti pregătit?’ Eram în cantonament cu Steaua. Zic, ”da domnule, dacă ai nevoie…” Şi banii erau foarte mulţi şi uite aşa am ajuns la Ittihad. Am ajuns să lucrez cu dânsul, am ajuns să ne cunoaştem şi… Unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-am avut, ca şi profesionalism, ca şi mentalitate, ca şi discuţii. Aveam foarte, foarte multe discuţii şi am ajuns să devenim prieteni, din oameni care, vezi, o ţară întreagă spunea că nu mă suportă, că nu ma înghite, nu ma… Iar pe dânsul l-am descoperit altfel decât îl creionau media şi o ţară întreagă”, a încheiat Sănmărtean.

21 de prezenţe are Lucian Sănmărtean la echipa naţională a României