Fotbal intern

CULISE incredibile. Cîte sute de mii de euro l-au despărţit pe Sănmărtean de Steaua!

Visul suflării steliste de a-l înregimenta pe Lucian Sănmărtean a cunoscut un nou eşec! Dorit de întreg staff-ul Stelei şi fiind un jucător cerut cu insistenţă de Gigi Becali, care are o...
09.01.2014 | 12:18
CULISE incredibile Cite sute de mii de euro lau despartit pe Sanmartean de Steaua
ADVERTISEMENT

Visul suflării steliste de a-l înregimenta pe Lucian Sănmărtean a cunoscut un nou eşec! Dorit de întreg staff-ul Stelei şi fiind un jucător cerut cu insistenţă de Gigi Becali, care are o slăbiciune faţă de jucătorul de 33 de ani, Lucian Sănmărtean nu a putut ajunge în Ghencea din cauza unor impedimente venite atît din partea lui Adrian Porumboiu, cît şi din partea comisiilor LPF, care ezită să îl declare jucător liber de contract!

Pentru a-i oferi cale liberă spre Steaua, fostul finanţator al Vasluiului i-a cerut lui Becali aproape 600.000 de euro, latifundiarul din Pipera refuzînd plata acestei sume! Analizînd sumele colosale care ar trebui plătite către formaţia moldavă şi către Sănmărtean, salariul acestuia fiind printre cele mai piperate din Liga 1, finanţatorul Stelei a decis să pună capăt unui vis care durează de cel puţin trei ani!

ADVERTISEMENT

Cît durează o pronunţare la LPF? Şapte luni!

Depusă la sfîrşitul lunii iulie şi rămasă în pronunţare din luna august a anului trecut, cererea lui Lucian Sănmărtean la LPF de a deveni liber de contract şi de a primi restanţele financiare nu a cunoscut rezolvare nici pînă în 2014, Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF evitînd să ofere un răspuns clar jucătorului. „Este imposibil să aştept atîta timp pentru a-mi recupera banii munciţi de mine! Sper ca în ianuarie să primesc o decizie favorabilă şi să pot să-mi recuperez salariile restante”, s-a confesat mijlocaşul de 33 de ani apropiaţilor. Conform surselor din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal, jucătorul moldovenilor are de încasat 345.000 de euro, sumă provenită din trei restanţe salariale a cîte 75.000 de euro, şi încă o rată de 120.000 de euro.

Restanţele, plus 250.000 euro, plus contractul

După mai multe tentative eşuate de aducere a lui Sănmărtean, Gigi Becali a sperat că, aflat în ultimele şase luni de contract cu Vaslui, mijlocaşul moldovenilor să poată fi adus în această iarnă contra unei sume modice, însă oficialii Stelei au întîmpinat o rezistenţă considerată absurdă. „Porumboiu dorea ca Gigi Becali să îi plătească restanţele pe care clubul moldovean le are către jucător, cei 345.000 de euro pentru care se judecă la LPF, urmînd să mai vireze încă 250.000 euro pentru ca Vasluiul să se despartă acum de căpitanul său. Din această cauză a picat definitiv venirea lui Sănmărtean în Ghencea, suma este prea mare pentru un fotbalist aflat la final de carieră şi care e liber în luna iunie”, au dezvăluit pentru FANATIK surse steliste. Pe lîngă banii ceruţi de Porumboiu pentru cedarea jucătorului din această iarnă, cererea salarială a jucătorului în cauză l-a convins pe Becali că două milioane de euro, suma de transfer şi doi ani de contract pentru jucător, nu rentează investiţia! „Sănmărtean a cerut cel puţin 20.000 de euro lunar, o primă de instalare consistentă şi un contract pe cel puţin două sezoane! Suma absurdă cerută de Vaslui şi contractul jucătorului ne fac să abandonăm pista”, au încheiat sursele din cadrul Stelei.

ADVERTISEMENT

Visul spulberat

Începutul lui 2014 a reprezentat a cincea tentativă a Stelei de a-l aduce pe Lucian Sănmărtean în Ghencea, toate soldate cu eşecuri drastice pentru finanţatorul Stelei! Slăbiciunea lui Gigi Becali faţă de căpitanul Vasluiului este veche de cel puţin trei ani, latifundiarul din Pipera declarînd în mod repetat şi în fiecare pauză competiţională că visul său este ca tehnicul mijlocaş al moldovenilor să poată ridica Steaua pe culmile succesului în competiţiile europene! „Sănmărtean este cel mai tehnic jucător din Liga 1, cu el în echipă nu ne mai opreşte nimeni!”, a fost mesajul repetat al latifundiarului din Pipera.

Venirea îl făcea rezervă pe „cel mai bun jucător din Liga 1”

Istoria tratativelor dintre Steaua şi Lucian Sănmărtean a cunoscut şi episoade stranii pentru fanii Stelei, dar înţelese în culisele celui mai galonat club din România. Conform discuţiilor avute în trecut de oameni din angrenajul „roş-albaştrilor”, au existat momente cînd transferul căpitanului moldovean nu ar fi fost agreat în club pentru că ar fi concurat pe acelaşi post cu „cel mai bun jucător din Liga 1”. Concret, sosirea în Ghencea a lui Lucian Sănmărtean i-ar fi periclitat postul de titular lui Cristi Tănase, mai ales că decarul din Ghencea a căzut în dizgraţia patronului din cauza evoluţiilor oscilante. „Sănmărtean ar fi fost titular la mijloc, iar jucătorul aflat în pericol ar fi fost tocmai Tănase, mai ales că Alexandru Chipciu are prestaţii tot mai bune, iar după pregătirea de iarnă va fi şi mai bine”, au dezvăluit angajaţi din angrenajul Stelei.

ADVERTISEMENT

„Nici un jucător din lumea asta nu e indispensabil. Pentru oricine, Champions League e o provocare. Sănmărtean spune că nu mai e, dar ce e mai frumos: să-ţi cînte sîrba în căruţă sau imnul Ligii Campionilor?” (Adrian Porumboiu)

Tags: