News

Sanofi ajută Pfizer în producția vaccinului anti-Covid-19, după ce a eşuat în elaborarea propriului ser

27.01.2021 | 13:00
Sanofi ajută Pfizer în producția vaccinului anti-Covid-19, după ce a eşuat în elaborarea propriului ser
Sanofi ajută Pfizer în producția vaccinului anti-Covid-19, după ce a eşuat în elaborarea propriului serColaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Compania Sanofi va ajuta Pfizer în producția vaccinului anti-Covid-19, după ce a eșuat în elaborarea unui ser propriu. Anunțul vine în contextul în care gigantul farmaceutic american întâmpină dificultăți în satisfacerea cererii foarte mari.

În lupta împotriva pandemiei, companiile producătoare de vaccinuri se luptă că facă față numărului exorbitant al cererilor. Pfizer a anunțat recent micșorarea numărului de doze direcționate către Europa.

ADVERTISEMENT

Sanofi, unul dintre liderii mondial ai industriei, a anunțat recent că serul împotriva SARS – CoV- 2 pe care îl pregătea nu a avut rezultatele dorite. Astfel, lansarea acestuia a fost amânată pentru sfârșitul lui 2021.

Sanofi ajută Pfizer în producția vaccinului anti-Covid-19, după ce a eşuat în elaborarea propriului ser

Sanofi și partenerul său britanic GlaxoSmithKline au explicat că vaccinul dezvoltat de ei prezenta un răspuns imun isuficient la persoanele în vârstă, fiindu-i amânată apariția. În acest context, reprezentanții au decis să acorde o mână de ajutor în producția serurilor existente.

ADVERTISEMENT

Astfel, compania franceză va ajuta la producția și ambalarea a 100 de milioane de doze ale vaccinului rivalei Pfizer. Serul va fi produs pe parcusul acestui an, fiind pusă la dispoziție fabrica Sanofi din Frankfurt.

Anunțul a fost făcut chiar de Paul Hudson, directorul general: „de la începutul pandemiei, Sanofi a fost implicat în lupta împotriva Covid-19, lucrând la dezvoltarea de tratamente și două vaccinuri. Întrucât am rămas cu câteva luni în urmă în elaborarea vaccinului nostru principal, ne-am întrebat cum ne putem face utili acum”.

„Cum altfel să participăm la efortul colectiv de a ieși din această criză cât mai repede posibil. Am studiat diferitele opțiuni posibile înainte de a aborda Pfizer / BioNTech cu care am semnat un acord marți”, a adăugat acesta pentru publicația Le Figaro.

ADVERTISEMENT

Fabrica din Frankfurt o să înceapă producția din luna iulie. Totodadă, gigantul francez lucrează la dezvoltarea unui alt ser, alături de compania americană Translate Bio. Acesta utilizează tehnologia mRNA, iar studiul clinic va începe în primul trimestru al acestui an.

Campaniile de vaccinare au demarat în Europa cu dificultăți cauzate, printre altele, de numărul scăzut al dozelor de ser. Pfizer anunțase anterior că o să reducă livrările către țările din Uniune, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de producție

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri