News

Sanofi începe studiile pentru al doilea vaccin al său. Când este estimată lansarea

12.03.2021 | 11:01
Sanofi incepe studiile pentru al doilea vaccin al sau Cand este estimata lansarea
ADVERTISEMENT

Gigantul farmaceutic francez Sanofi a anunțat începerea studiilor clinice pentru cel de al doilea vaccin al său împotriva Covid-19. Compania estimează că serul va fi lansat la sfârșitul acestui an.

Primul ser dezvoltat de producătorul francez alături de partenerul său GlaxoSmithKline se află încă în faza de testare. Sanofi a anunțat că amână lansarea pe piață a acestuia, până la finele lui 2021, întrucât rezultatele nu au fost cele așteptate.

ADVERTISEMENT

Cel de al doilea ser este dezvoltat alături de Translate Bio, companie americană specializată în tehnologia de tip ARN mesager. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al grupului.

Sanofi începe studiile pentru al doilea vaccin al său. Când este estimată lansarea

„Sanofi şi Translate Bio, o companie americană asociată cu francezii, încep un studiu clinic 1/2 dedicat vaccinului lor ARN candidat-mesager împotriva Covid-19”, au anunțat partenerii, anunță Le Figaro, citat de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Studiile din fazele 1 și 2 sunt primele efectuate de oamenii de știință în procesul dezvoltării unui nou tratament. Scopul acestora este de a oferi informații inițiale cu privire la eficacitate și de a verifica dacă produsul este sau nu periculos pentru utilizare.

Totuși, studiile din faza a treia sunt cele care dezvăluie adevărata eficacitate a tratamentului, fiind efectuate pe mult mai multe persoane. În acest caz, Sanofi intenționează să facă primele teste din faza a treia pe un număr de 415 oameni.

ADVERTISEMENT

Rezultate sunt așteptate în al treilea trimestru al acestui an, când se estimează lansarea următoarei faze. Acesta este cel de al doilea vaccin produs de gigantul farmaceutic francez.

Primul ser, produs în compania britanicilor de la GSK, este dezvoltat diferit, pe baza unei proteine ​​recombinante. Lansarea acestuia a întârziat, după ce rezultatele testelor nu au fost cele sperate. Se pare că răspunsul imun la persoanele în vârstă este insuficient. Studiile sunt doar în faza a doua.

ADVERTISEMENT

Partenerii speră ca și primul ser să fie lansat până la sfârșitul acestui an. Între timp, Sanofi a anunțat că va ajuta la îmbutelierea altor vaccinuri împotriva Covid-19, cele produse de Pfizer/BioNTech și Johnson & Johnson, pentru a ajuta în lupta la nivel mondial împotriva pandemiei. Ultimul tocmai a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT