Fotbal intern

Șansa lui Ianis! Ajunge Hagi jr. la națională după plecarea lui Budescu?

22.07.2018 | 13:48
Sansa lui Ianis Ajunge Hagi jr la nationala dupa plecarea lui Budescu

Plecarea lui Constantin Budescu de la FCSB la Al Shabab ar putea să reprezinte o portiță pentru Ianis Hagi la echipa națională a României, susțin mai multe voci din fotbalul românesc, printre care și conducătorii clubului Viitorul.

Selecția lui Cosmin Contra pentru amicalele cu Chile și Finlanda a iscat un scandal cu antrenorul și patronul celor de la Viitorul Constanța, Gică Hagi. „Regele” s-a supărat pe fostul său coleg de la națională pentru faptul că nu a selecționat mai mulți jucători de la formația dobrogeană, printre care se numără chiar fiul lui Hagi, Ianis. În replică, selecționerul s-a apărat și a spus că Ianis Hagi este pe lista sa pentru convocări, dar se află în spatele lui Constantin Budescu și Nicolae Stanciu: „Eu am o filosofie a jocului şi am hotărât că în momentul de faţă Budescu şi Stanciu îmi dau mult mai multe lucruri decât ar putea să îmi dea Ianis Hagi. Ianis este pe lista lotului lărgit. Noi când facem convocările, punem pe fiecare post în parte câte 3 4 jucători, în funcţie de accidentări şi problemele care apar. Eu am declarat că Ianis Hagi este în atenţia mea, îl urmăresc foarte atent. Dar eu am declarat că în momentul de faţă, Ianis Hagi nu este pregătit pentru echipa naţională!”, a spus Cosmin Contra, în urmă cu două luni.

Pleacarea lui Budescu la arabi, șansa lui Ianis Hagi

Acum însă, Constantin Budescu a părăsit Liga 1 Betano pentru echipa Al Shabab, din prima ligă arabă, iar în fotbalul românesc au apărut voci care cred că a sosit timpul lui Ianis Hagi la națională. Printre ei se numără și președintele lui FC Viitorul, Cristi Bivolaru: „Da, eu am intrat şi eu atunci în discuţiile care s-au purtat vizavi de lipsa lui Ianis din lotul naţionalei. Nu ştiu de ce a apărut acea condiţie ca Ianis să ajungă la naţională numai dacă Budescu şi Stanciu n-ar fi acolo… Da, dar asta, asta nu înseamnă că dacă l-a chemat pe Puşcaş de exemplu ar fi soluţia dinaintea lui Andone şi a lui Ţucudean de exemplu. După părerea mea orice tânăr talentat care demonstrează că are valoare ar trebui să-şi facă la un moment dat apariţia la lotul mare. Urmând a fi datoria lui să demonstreze că are şi calităţile de a rămâne în lot. Cam toţi jucătorii de la lotul de tineret au trecut pe la echipa mare deja. Cred că el este printre puţinii care n-a făcut-o”, a spus Bivolaru, pentru Pro Sport.

6 goluri și 4 pase decisive a reușit Ianis Hagi, în 14 meciuri jucate în stagiunea precedentă din Liga 1