Şansa lui Ramsey: galezul, la cel mai bun sezon din carieră

Adrian Căpriţă   
în Nicio categorie
07/11/2013, 13:35
Şansa lui Ramsey: galezul, la cel mai bun sezon din carieră

Aaron Ramsey este noul star al lui Arsene Wenger. Acesta a reuşit să decidă în favoarea echipei sale un meci crucial, în deplasare la Dortmund, golul său stabilind scorul final, 1-0 pentru englezi. Prestaţia lui Ramsey începe să nu mai fie o surpriză, acesta avînd un sezon excelent pînă în momentul de faţă.

Cu toţi ştim că Arsene Wenger are priceperea de a scoate fotbalişti extraordinari, dar nimeni nu se aştepta la Ramsey, un jucător care sezonul trecut părea că va fi o rezervă veşnică.  Se vede faptul că fotbalistul galez în vîrstă de 22 de ani a renăscut, marcînd în acest debut de sezon cat în toate cele 5 petrecute la “tunari”. Aaron a marcat 6 goluri în Premier League şi 5 goluri în Liga Campionilor.

”Cînd va începe să marcheze nu se va mai opri”

 Se vede că în tot acest timp, Wenger a avut un plan cu Ramsey, un plan ce pare să fie de succes. Întrebat acum cîţiva ani de jurnaliştii englezi ce se întamplă cu tînărul galez de nu joacă un fotbal bun, Arsene Wenger a replicat: ”Cînd Aaron Ramsey va începe să marcheze nu se va mai opri” . La vremea respectivă jurnaliştii au perceput această delaraţie ca un mod de a-l scuza pe Ramsey pentru jocul slab prestat. Acum în schimb ne dăm seama că antrenorul tunarilor vedea această sclipire în Ramsey.

Şi-a deschis apetitul pentru goluri jucînd pe poziţia lui Podolski

Arsenal a început sezonul cu Oxlade- Chamberlain accidentant. Gervinho plecase deja la Roma, iar singură solutie pentru postul de aripă stînga era Lukas Podolski. Însă ghinionul părea să-i lovească din nou pe tunari atunci cînd la jumătatea lunii august Podolski s-a “rupt”.

A ieşit însă la rampă Ramsey. Introdus pe poziţia de aripă stînga, acesta a părut un alt fotbalist. Prezent în atac, implicat în joc, a surprins pe toată lumea cu prestaţia sa. A lovit prima dată în deplasarea de la Sunderland cînd a decis meciul în favoarea lui Arsenal , semnînd o dubla pe finalul meciului, scor final 3-1 pentru tunari.

De atunci acesta a reuşit să marcheze 11 goluri pentru Arsenal devenind unul dintre fotbaliştii indispensabili ai lui Wenger. Ultima sa lovitură a venit chiar aseara contra Borusiei Dortmund, unde golul sau a cîştigat meciul pentru Wenger şi ai lui.

Acum, rămîne de văzut cum vor arăta cifrele lui Aaron Ramsey la finele sezonului, rămîne de văzut dacă prestaţiile sale vor ajuta Arsenalul să cîştige pentru prima dată Premier League de la Henry încoace şi rămîne de văzut dacă prin renaşterea lui Ramsey, renaşte şi Arsenal.

 

Închide ×