Fotbal intern

Şansa revanşei pentru Vlad Achim în derby-ul Dinamo-FCSB! Umilit de Gigi Becali: “Am uitat că mai e la echipă!”

10.02.2021 | 12:00
Sansa revansei pentru Vlad Achim in derbyul DinamoFCSB Umilit de Gigi Becali Am uitat ca mai e la echipa
ADVERTISEMENT

Derby-ul Dinamo-FCSB este unul special pentru Vlad Achim, singurul jucător din cele două loturi care a evoluat la ambele echipe. Excepţiile sunt Cătălin Straton şi Bejan, însă portarul nu este în lotul roş-albaştrilor şi Bejan a evoluat doar la FCSB 2, nu şi la prima echipă. 

Iar amintirile lui Vlad Achim de la FCSB nu sunt cele mai frumoase. A fost transferat de la FC Voluntari în 2016 pentru 200.000 de euro, însă nu a confirmat şi în dese rânduri a fost făcut praf de patronul Gigi Becali pentru evoluţiile sale.

ADVERTISEMENT

Vlad Achim, făcut praf de Gigi Becali în perioada FCSB: “O să-i plătesc salariul, dar n-o să mai intre pe teren”

Achim a fost cedat împrumut la Botoşani în ianuarie 2018, în vara aceluiaşi an a semnat cu Viitorul şi din august 2020 este la Dinamo, club care l-a transferat din postura de jucător liber de contract.

Pentru Vlad Achim, confruntarea cu FCSB din Cupa României poate fi revanşa. Perioada FCSB a fost una dificilă pentru mijlocaş, în condiţiile în care era unul dintre “clienţii” lui Gigi Becali, la înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Una dintre ieşirile fulgerătoare ale latifundiarului la adresa lui Achim a fost în vara anului 2017 după un meci din cupele europene cu Viktoria Plzen, încheiat 2-2, î n care spunea că a uitat că Achim încă e la echipă, altfel l-ar fi vândut:

“O să vedeţi, o să-i plătesc salariul, dar n-o să mai intre pe teren. Chiar stăteam şi mă întrebam de ce nu l-am vândut în vară. Pe urmă mi-am dat seama de ce: că am uitat de el! Nici nu mai ştiam că e la echipă. Dar o să remediem chestia asta”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Mijlocaşul i-a răspuns după plecarea de la FCSB: “Când mai apărea la televizor şi vorbea de mine era clar că decizia este luată de el”

Şi Gigi Becali s-a ţinut de cuvânt şi a “remediat” situaţia 6 luni mai târziu când l-a cedat gratis la FC Botoşani. Vlad Achim este unul dintre puţinii jucători care l-au confruntat pe Gigi Becali şi după plecarea de la FCSB şi spunea că deciziile erau luate dinainte:

“Nici nu ştiu dacă puteam să o numesc presiune pe cea a patronului, pentru că deciziile erau luate şi chiar nu aveam ce să fac. Se luau nişte decizii şi ce poţi să faci atunci când decizia este luată? Când e vorba de antrenor, mai ales la Hagi trebuie să demonstrezi atât la meciuri cât şi la antrenamente, urmăreşte foarte atent toate aceste detalii şi nu poţi merge relaxant.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu dacă antrenorul chiar nu avea niciun cuvânt de spus. Eu cred că mai puteau şi ei să facă anumite lucruri. Bineînţeles, când mai apărea la televizor şi vorbea de mine era clar că decizia este luată de el”, a spus Achim.

Vlad Achim a semnat în această vară cu Dinamo, însă a ratat primul “Derby de România” al sezonului din cauza unei accidentări la metatarsian. În returul din campionat, Achim a jucat 71 de minute, însă roş-albaştrii au reuşit să se impună cu 1-0.

Florin Bejan, la FCSB II când avea 18 ani

Un alt jucător al celor de la Dinamo a trecut pe la FCSB, însă doar la echipa a doua. Florin Bejan a evoluat între 2009 şi 2011 la echipa a doua a FCSB-ului, însă nu a făcut niciodată pasul la echipa mare.

În 2011 a plecat la Viitorul, iar din 2014 până în 2019 a avut un periplu pe la patru echipe: ASA Târgu Mureş, Cracovia, Concordia Chiajna şi Astra Giurgiu. A semnat cu Dinamo în 2019, însă în stagiunea trecută a evoluat la Academica Clinceni.

Cătălin Straton este un alt jucător care a evoluat la cele două echipe. Portarul celor de la FCSB nu este în lot pentru “Derby de România”, în condiţiile în care Dinamo a inclus o clauză de 10.000 de euro în momentul transferului care este activată dacă jucătorul este folosit în derby. Singurele meciuri în care Straton nu a fost în lotul FCSB din acest sezon sunt cele două derby-uri cu Dinamo.

  • 31 de ani are Vlad Achim
  • 300.000 de euro este cota de piaţă a mijlocaşului

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 3,65 este cota pentru „FCSB handicap -1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT