Sport

Şansă uriaşă pentru CFR Cluj! Toate calculele pentru un loc în urna capilor de serie în grupele Conference League. FCSB are nevoie de un scenariu SF

CFR Cluj şi FCSB sunt echipele româneşti cu cei mai buni coeficienţi UEFA, motiv pentru care pot visa la un loc în urna capilor de serie în grupele Conference League.
12.08.2022 | 09:01
Sansa uriasa pentru CFR Cluj Toate calculele pentru un loc in urna capilor de serie in grupele Conference League FCSB are nevoie de un scenariu SF
Cum poate ajunge CFR Cluj în urna capilor de serie din grupele Conference League. Ce şanse are FCSB să fie, la rândul ei, în prima urnă (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Play-off-ul, care se va disputa pe 18 şi 25 august, este ultima treaptă înainte de grupele Conference League, iar CFR Cluj, FCSB şi Universitatea Craiova au adversari la îndemână. Primele două, în cazul unei calificări, pot ajunge chiar în urna capilor de serie la tragerea la sorţi care va avea loc pe 26 august, însă cele mai mari şanse le au clujenii. FANATIK prezintă toate calculele prin care se poate ajunge la acest scenariu de senzaţie pentru fotbalul românesc.

CFR Cluj este foarte aproape de urna capilor de serie pentru grupele Conference League. La ce meciuri trebuie să fie atenţi ardelenii

Cu un coeficient UEFA de 19,500 puncte, CFR Cluj poate visa la un loc în urna capilor de serie pentru tragerea la sorţi a grupelor din Conference League. Pentru asta, campioana României trebuie să spere ca două dintre cele nouă echipe, cu un coeficient UEFA mai bun, din play-off-ul Conference League să fie eliminate, iar alte cinci formaţii, din play-off-ul Europa League, să rămână în a doua competiţie a Europei.

ADVERTISEMENT

Din play-off-ul Conference League, CFR Cluj poate fi ajutată de Nice. Francezii o întâlnesc pe Maccabi Tel-Aviv, care are un coeficient UEFA de 24,500 puncte. De asemenea, Anderlecht ar putea să-i pună probleme lui Young Boys Berna, o altă echipă care are un punctaj mai bun decât cel al formaţiei lui Dan Petrescu.

  • Maccabi Tel Aviv (24,500) – Nice
  • Partizan Belgrad (24,500) – Hamrun Spartans
  • West Ham United (21,328) – Viborg
  • Villarreal (78,000) – Hajduk Split
  • ŢSKA Sofia – FC Basel (55,000)
  • Young Boys Berna (37,000) – Anderlecht
  • AZ Alkmaar (28,500) – Gil Vicente
  • Istanbul Başakşehir (25,000) – Antwerp
  • Rakow – Slavia Praga (52,000)
ADVERTISEMENT

*cel puţin două dintre echipele trecute cu roşu, care au coeficient UEFA mai bun ca cel al lui CFR Cluj, trebuie să fie eliminată pentru ca ardelenii să urce în urna capilor de serie

Pe lângă cele opt meciuri din Conference League, CFR Cluj va fi cu ochii şi pe partidele în care joacă Olympiacos, Ludogoreţ, Gent, Malmo şi Sheriff Tiraspol. Cele cinci echipe participă în play-off-ul din Europa League şi le pot încurca planurile clujenilor dacă vor fi eliminate.

ADVERTISEMENT
  • Apollon Limassol – Olympiacos (41,000)
  • Ludogoreţ (23,000) – Zalgiris
  • Gent (27,500) – Omonia Nicosia
  • Malmo (23,500) – Sivasspor
  • Pyunik Erevan – Sheriff Tiraspol (22,500)

*echipele trecute cu roşu au un coeficient UEFA mai bun ca cel al lui CFR Cluj şi sunt favorite la calificarea în grupele Europa League. În cazul unei eliminări, acestea vor coborî în Conference League

ADVERTISEMENT

În play-off-ul Conference League, CFR Cluj o va întâlni pe Maribor, campioana Sloveniei. Prima manşă se va juca pe 18 august, în timp ce returul, de pe 25 august, este programat în Gruia.

Cum poate ajunge FCSB în urna capilor de serie pentru grupele Conference League. “Roş-albaştrii” sunt cu ochii şi pe CFR Cluj

FCSB are un coeficient UEFA de 17,500, sub cel al lui CFR Cluj, astfel că primul gând al “roş-albaştrilor” ar fi ca marea rivală din campionat să nu treacă de play-off. Astfel, pe lista meciurilor de urmărit, pentru echipa lui Nicolae Dică, se mai adaugă partida clujenilor şi încă două dueluri din play-off-ul Conference League.

  • Molde (19,000) – Wolfsberger AC
  • Apoel (18,000) – Djurgårdens

Astfel, pentru FCSB, scenariul favorabil este acela în care cinci formaţii dintre cele 12, cu un coeficient UEFA mai bun, ar trebui să fie eliminate în play-off-ul din Conference League, iar în Europa League să nu existe nicio surpriză în cele cinci meciuri de mai sus.

În play-off-ul din Conference League, FCSB se va duela cu Viking (Norvegia). Primul meci se va disputa, pe 18 august, pe Arena Naţională, în timp ce returul este programat pentru 25 august.

ADVERTISEMENT