News

Șanse mici ca școala să înceapă în toamnă! Monica Anisie, totul despre „cel mai bun scenariu”

13.07.2020 | 15:07
Sanse mici ca scoala sa inceapa in toamna Monica Anisie totul despre cel mai bun scenariu
ADVERTISEMENT

Șanse mici ca școala să înceapă în toamnă! Acesta pare a fi adevărul pe care autoritățile încep să-l scoată la lumină în ultima perioadă.

Chiar ministrul Educației spune că școala în regim normal din toamnă are puține speranțe să debuteze. Monica Anisie susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, ministrul a transmis că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în sistemul online.

Speranțe mici pentru debutul școlilor din toamnă

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a mai spus Monica Anisie

ADVERTISEMENT

Ministrul Educației știe că elevii nu sunt mulțumiți de educația online. „E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă.

Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a mai spus Anisie care spune că profesorul trebuie să intervină și să-l învețe pe elevul care nu știe să folosească tableta.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: