News

Șanse reduse pentru moțiunea de cenzură! Calcule de ultimă oră în Parlament

17.06.2019 | 14:14
Sanse reduse pentru motiunea de cenzura Calcule de ultima ora in Parlament

Șanse reduse pentru moțiunea de cenzură, conform ultimelor calcule din Parlament. Oamenii din opoziție sunt destul de rezervați cu privire la șansele răsturnării Guvernului, cu 24 de ore înainte de votul la moțiunea de cenzură. „În discuțiile cu ALDE, totul pleaca de la o singura chestiune, nu vor sa vorbeasca cu Orban. Nu gasesti in ALDE doi oameni care sa zica ‘Da, domnule, merg sa vorbesc cu Orban’. Majoritatea de acolo au plecat din PNL din cauza lui Orban”, au scris cei de la știripesurse.ro despre negocierilor care au loc cu parlamentarii lui Călin Popescu Tariceanu.

Șanse reduse pentru moțiunea de cenzură!

Cei de la ALDE nu s-au lăsat deloc ademeniți, deși miza la un moment dat a fost ridicată. Astfel, anumitor parlamentari li s-ar fi lansat o propunere să preia inclusiv funcții de miniștri într-un viitor cabinet PNL. „Au pus deja vreo 2-3 miniștri de la noi, Orban promite marea cu sarea”. Oamenii lui Tăriceanu s-au regrupat însă în jurul liderului și spun că vor să-l sprijine pe acesta în lupta pentru prezidențiale și nu sunt interesați de nimic altceva.

„Mai sunt unii la noi slăbuți de înger, care se gandesc ca daca Tariceanu nu candideaza si Orban le promite, atunci sa se duca acolo. Atunci am zis ca hai sa intarim ce avem si o sa candideze Tariceanu la prezidentiale. Omori toti ostenii daca zici ca nu candidezi”, au mai spus cei din ALDE. La Pro România nu s-a schimbat nimic. „Nu stiu daca se va intampla ceva, noi am tinut legatura cu PNL ca se ocupa si ca iau nu-stiu-cati de la ALDE, ca ne coordonam. Au fost discutii, am luat noi 3 parlamentari dar nu s-au concretizat mai multe”, au spus oameni din anturajul lui Ponta.

Șanse reduse pentru moțiunea de cenzură! Urne
Opoziția își face calcule pentru moțiunea de cenzură. Sursa foto – facebook

Calcule de ultimă oră în Parlament

PNL-ul a avut un plan spectaculos de a atrage 30-40 de parlamentari PSD pe linia lui Tudose si a amicilor săi din PSD, dar totul a picat pe ultima sută de metri. „La PSD problema e ca daca cineva se ridica din banca si voteaza motiunea si pleaca pe urma cateva mii, zeci de mii de oameni din functii la nivel national, pai oamenii aia si-au incheiat carierea in PSD, nu mai rezista in partidul ala”, au zis surse din opozitie pentru sursa citată.

Lipsa unui nume de premier pare că a contat enorm, cei din Opoziție nefiind deloc încântați de varianta Orban. Un lucru este însă cât se poate de clar. Și dacă ar reuși să atragă absolut toate voturile non PSD-ALDE din Parlament, adică PNL+USR+PMP+UDMR+Pro România+minorități+independenți, cei care susțin moțiunea de cenzură ar mai avea nevoie să rupă 7 voturi de la actuala alianță care deține puterea pentru a avea succes.

 

Tags: