Sport

Săptămână de foc pentru AC Milan. Examene în UCL și Serie A și asalt pe piața transferurilor

AC Milan pregătește în iarnă două transferuri de top pentru a se bate cu succes pentru Scudetto
03.11.2021 | 09:50
Saptamana de foc pentru AC Milan Examene in UCL si Serie A si asalt pe piata transferurilor
ADVERTISEMENT

AC Milan își joacă miercuri, de la 19:45, viitorul în UEFA Champions League. Și poate chiar pe cel în actuala stagiune a cupelor europene. Iar duminică, împotriva campioanei Inter, are examen în cursa pentru Scudetto. Obiectiv pentru care vrea să se întărească serios în iarnă!

Pentru AC Milan această săptămână, care precede pauza pentru  meciurile din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, este una de foc. Din punct de vedere sportiv. Dar și managerial. Pentru că a început deja cursa pentru mercato-ul de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cu FC Porto, AC Milan își joacă viitorul în Europa

Primul examen major este cel cu FC Porto, miercuri, de la ora 19:45, în UEFA Champions League. Acolo unde este ultima în grupă. Cu înfrângeri pe linie. La limită, este adevărat, dar acest lucru contrează mai puțin.

Cert este că are 0 puncte. Și este la patru lungimi de adversarul direct, ca și de Atletico. Și chiar în condițiile în care Liverpool își păstrează procentajul 100% cu trupa lui Simeone, chiar și numai o remiză cu Porto îi pune pe italieni într-o situație aproape fără ieșire. Ar avea nevoie de șase puncte la Madrid și acasă cu Liverpool. Și de o remiză între echipele din Peninsula iberică pentru a prinde locul 2.

ADVERTISEMENT

Dar dacă Liverpool, calificată deja, o lasă mai moale, lucrurile se complică. Așadar, victoria este indispensabilă. Și nici ea nu garantează prezența în primăvara europeană. Dar măcar lasă loc de speranțe.

Scudetto, un țel palpabil pentru AC Milan

Pe plan intern, lucrurile stau mai bine. După 2-1 cu AS Roma, AC Milan este, alături de Napoli, unica echipă neînvinsă la acest moment. A învins-o pe Lazio acasă, s-a impus în deplasare cu Atalanta și AS Roma și a remizat cu Juve, deși lotul era măcinat de accidentări.

ADVERTISEMENT

Cu AS Roma a ajuns la 15 succese în deplasare în 2021. A doua perfromanță din istorie. După Napoli, 18 succese în 2017, și la egalitate cu ceea ce a realizat Juve în 2018. Iar 10 victorii în 11 etape au reușit de-a lungul timpului doar Juventus și Napoli, de câte două ori, și Roma.

Cu 25 de reușite are al doilea atac după Inter, iar cele 10 goluri încasate o plasează imediat după Napoli, care are trei. Astfel că ideea de a obține primul titlu după cel realizat în sezonul 2010-11 nu este o utopie. Iar meciul cu Inter, de duminică, poate să fie încă un indicator în acest sens.

ADVERTISEMENT

Sigur, nu este unul decisiv. Pentru că mai este cale lungă până la finalul stagiunii. Însă o victorie în Derby della Madonnina, cu Inter campioană în exercițiu, ar reprezenta un boost pentru moral.

Întăriri în toate compartimentele

Lupta este însă dură, iar AC Milan a fost nevoită să se bazeze doar pe tineri după ce a încălcat normele de fair-play financiar. Acum însă poate ieși din nou agresiv pe piața.

O țintă este Daichi Kamada, conducător de joc la Eintracht. Are deja 16 goluri și 24 de pase decisive în mai puțin de 100 de meciuri în Bundesliga. Contractul său expiră în 2023, jucătorul nu-și dorește să îl prelungească, iar Eintracht l-ar vinde acum, când valoarea de piață este de circa 25 de milioane de dolari.

AC Milan este și cu ochii pe vârful lui River Plate, Julian Alvarez. 20 de milioane de euro ar urma să plătească pentru jucătorul de 21 de ani care este dorit și de Fiorentina. River pare dispusă să-l vândă în condițiile în care acordul său expiră în decembrie 2022.

Și jucătorii aflați la final de contract sunt în vizor. Mai cu seamă după experiența Donnarumma și saga Kessie, care pare că nu se mai termină. Prima țintă este internaționalul mexican Tecatito Corona, de la Porto. Care nu vrea să rămână la actuala echipă. Dar este vizat și de Sevilla. Corona ar putea reprezenta o opțiune în cazul în care nu se activează clauza de cumpărare în cazul lui Alessandro Florenzi și Junior Messias.

O altă pistă este cea vizându-l pe Boubacar Kamara (Olympique de Marseille). Un jucător de 22 de ani, cu profil defensiv, care este deja și în vizorul lui Bayern. Și are, pe de altă parte, săptămânal, o nouă ofertă de la actuala echipă.

ADVERTISEMENT