Sport

Săptămâna decisivă în Liga Florilor! Rapid şi CSM Bucureşti, despărţite de un punct în lupta pentru titlu. Campionatul se joacă în trei zile

Sezonul din Liga Florilor a intrat pe ultima sută de metri. Rapid şi CSM Bucureşti sunt despărţite de un punct înainte de ultimele două etape care vor decide campioana. Totul se joacă în trei zile.
23.05.2022 | 17:59
Saptamana decisiva in Liga Florilor Rapid si CSM Bucuresti despartite de un punct in lupta pentru titlu Campionatul se joaca in trei zile
Cristina Neagu, într-un meci CSM Bucureşti - CS Mioveni. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Este săptămână decisivă în Liga Florilor, iar campioana se va decide în ultimele două etape. Rapid şi CSM Bucureşti sunt despărţite de un punct în fruntea clasamentului, giuleştencele având o şansă uriaşă de a deveni campioane.

Rapid şi CSM Bucureşti, despărţite de un punct în lupta pentru titlu

Rapid nu va avea o misiune simplă în a proteja avansul. Elevele lui Viver vor evolua împotriva celor de la SCM Craiova pe teren propriu joi, în timp ce duminică vor juca un adevărat derby pe terenul celor de la SCM Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

CSM Bucureşti trebuie să aştepte greşeala adversarului. “Tigroaicele” au, la rândul lor, două meciuri complicate. Joi este programată deplasarea de la Zalău, împotriva incomodei echipe antrenate de Gheorghe Tadici. Duminică, pe teren propriu, CSM joacă împotriva lui Minaur.

Rapid, prima şansă la campionat! Echipa lui Viver are un punct avans

Rapid are prima şansă. Echipa lui Carlos Viver a pierdut ultimele puncte în Liga Florilor la meciul direct cu CSM Bucureşti, pe 24 februarie. De atunci au trecut opt etape în care cele două formaţii au avut un parcurs perfect.

ADVERTISEMENT

Giuleştencele au dat rateuri în Cupa României. În semifinale au pierdut la mare luptă confruntarea cu SCM Râmnicu Vâlcea, meci care a avut nevoie de patru reprize de prelungiri, iar apoi Rapid a fost învinsă de Măgura Cisnădie în finala mică.

CSM Bucureşti, moral bun după câştigarea Cupei României

CSM Bucureşti are moral beton după ce a câştigat competiţia, obţinând victorii clare cu Măgura Cisnădie şi SCM Râmnicu Vâlcea. Însă, “tigroaicele” nu mai sunt la mâna lor şi în ciuda succesului din Cupa României, ar fi un sezon ratat dacă încheie pe locul doi în campionat.

ADVERTISEMENT

Meciurile în care evoluează contracandidatele la titlu vor avea loc la aceeaşi oră. Programul Rapidului şi al CSM Bucureşti în finalul sezonului:

Joi, 26 mai, ora 18:00

  • Rapid – SCM Craiova
  • Zalău – CSM Bucureşti

Duminică, 29 mai, ora 15:30

  • CSM Bucureşti – Minaur Baia Mare
  • SCM Râmnicu Vâlcea – Rapid

Rapid poate juca în EHF Champions League! CSM Bucureşti trebuie să aplice pentru wild card

Campioana României va merge direct în grupele EHF Champions League. Rapid are o şansă uriaşă să obţină calificarea în grupele celei mai importante competiţii intercluburi. Dacă CSM ratează titlul, mai are o şansă de a evolua în competiţia europeană.

ADVERTISEMENT

Fiind una dintre cele mai importante echipe ale Europei, CSM Bucureşti are şanse mari să obţină un wildcard pentru sezonul viitor. S-a mai întâmplat în sezonul 2019 şi 2020 ca “tigroaicele”, din postură de vicecampioane să joace în Champions League.

  • 1 punct avans are Rapid în clasamentul din Liga Florilor
  • 2003 este anul în care Rapid a câştigat ultima dată titlul

 

ADVERTISEMENT