Sport

Săptămână fabuloasă pentru sportul românesc cu David Popovici, Cătălin Chirilă și Simona Halep în prim plan! Canotajul a adus o tolbă de medalii și fotbalul românesc dă semne de viață

Săptămână fabuloasă pentru sportul românesc care dă semne de viață. David Popovici, Cătălin Chirilă și Simona Halep au avut prestații extraordinare, iar fotbalul dă semne de viață și pe plan european.
14.08.2022 | 23:30
Saptamana fabuloasa pentru sportul romanesc cu David Popovici Catalin Chirila si Simona Halep in prim plan Canotajul a adus o tolba de medalii si fotbalul romanesc da semne de viata
Săptămână fabuloasă pentru sportul românesc cu David Popovici, Cătălin Chirilă și Simona Halep în prim plan! Canotajul a adus o tolbă de medalii și fotbalul românesc dă semne de viață. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iubitorii sportului din România au fost răsfățați în această săptămână cu rezultate extraordinare în mai multe discipline. Sportivii noștri au obținut medalii mondiale și europene, au fost bătute recorduri mondiale, chiar și fotbalul a dat semne de revenire pe plan european, chiar dacă doar în Conference League.

Săptămână fabuloasă pentru sportul românesc cu David Popovici, Cătălin Chirilă și Simona Halep în prim plan!

După cele două medalii mondiale obținute în luna iunie, David Popovici a impresionat din nou lumea natației. De această dată cu un nou record mondial în proba de 100 de metri liber: 46,86, corectând vechiul record cu 5 sutimi.

ADVERTISEMENT
David Popovici, cu medalia de campion european la 100 de metri liber!
David Popovici, cu medalia de campion european la 100 de metri liber!

Precedenta performanță a fost stabilită tot la Roma de brazilianul Cesar Cielo Filho, în urmă cu 13 ani. O zi mai târziu, Popovici a obținut calificarea în finala probei de 200 de metri liber cu primul timp în semifinale.

La caiac-canoe respirăm prin Cătălin Chirilă!

La caiac-canoe respirăm din nou la cel mai înalt nivel grație lui Cătălin Chirilă. Lipoveanul a câștigat o medalie de aur și una de argint în probele de C1-1000 de metri, respectiv C1-500 de metri, la Campionatele Mondiale de la Halifax.

ADVERTISEMENT
Cătălin Chirilă, campion mondial la C1-1000 de metri
Cătălin Chirilă, campion mondial la C1-1000 de metri

Canotajul a adus o tolbă de medalii!

Dacă rămânem la disciplinele de apă, canotajul a adus din nou o tolbă de medalii, de această dată de la Campionatele Europene. Echipajele României au adunat 8 medalii în cele 9 finale disputate la Munchen.

Fanii tenisului au fost răsfățați de Simona Halep cu un turneu de vis la WTA Toronto. Românca a reuşit să câştige turneul după o finală electrizantă cu Beatriz Haddad-Maia, scor 6-3, 2-6, 6-3.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc dă semne de viață! CFR Cluj, FCSB și U Craiova s-au calificat în play-off-ul Conference League

Fotbalul românesc a dat semne de viață în această săptămână. Trei din cele patru echipe românești s-au calificat în play-off-ul Conference League: CFR Cluj, FCSB și U Craiova. Iar în tribunele Arenei Naționale au fost 40.000 de oameni pentru un meci cu Dunajska Streda, în plină perioadă de concedii. Deloc rău.

S-au umplut tribunele Arenei Naționale la meciul dintre FCSB și Dunajska Streda. Sursa: sportpictures.eu
S-au umplut tribunele Arenei Naționale la meciul dintre FCSB și Dunajska Streda. Sursa: sportpictures.eu

Performanțele sportivilor români în ultima săptămână 

Caiac-Canoe: Cătălin Chirilă, la Campionatele Mondiale de la Halifax: aur la C1-1000 de metri, argint la C1-500 de metri

ADVERTISEMENT

Înot: David Popovici, record mondial și medalie de aur la 100 de metri liber. Calificat cu primul timp în finala de 200 de metri liber

Tenis: Simona Halep, titlu la WTA Toronto, Ana Bogdan, titlu la WTA Iaşi

Canotaj: Campionatele Europene

Medalii de aur:

  • dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
  • simplu vâsle categorie uşoară: Ionela Cozmiuc
  • 8+1 feminin: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu

Medalii de bronz:

  • patru rame feminin: Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş
  • patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci
  • patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache

Gimnastică: Amalia Puflea și Sabrina Voinea sunt campioane europene de junioare la Munchen

Fotbal: CFR Cluj, FCSB, U Craiova, calificare în play-off-ul Conference League, cu roș-albaștrii având 40.000 de oameni în tribune la meciul cu Dunajska Streda.

ADVERTISEMENT