Fotbal intern

Ziua „Hîldan vs Steaua”. Familia „Unicului Căpitan”, față în față cu marea rivală a lui Dinamo pe mai multe… stadioane!

04.10.2019 | 23:44
Ziua Hildan vs Steaua Familia Unicului Capitan fata in fata cu marea rivala a lui Dinamo pe mai multe stadioane
ADVERTISEMENT

Săptămâna aceasta este marcată în sportul românesc de data definitv marcată cu doliu 5 octombrie, „gaura neagră” care l-a furat pe Cătălin Hîldan în anul 2000 direct de pe terenul de joc. Au trecut 19 ani, dar cicatricea din sufletul tuturor iubitorilor de fotbal, indiferent de culoarea exterioară, nu s-a vindecat și, probabil, nu se va vindeca niciodată. Coincidența, „felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim” cum o definea Albert Einstein, face ca în această săptămână, exact pe 5 octombrie să se joace eternul derby, scuzat fie limbajul de lemn, nu numai al fotbalului, dar al întregului sport românesc, dintre Dinamo și Steaua. Pardon, Dinamo – FCSB în Casa Pariurilor Liga 1, ca să nu facă puseu de tensiune tovarășul colonel cât mai curând în retragere Talpan Florin-Costel. Meci la care, indiferent de numele „roș-albaștrilor”, memoria „unicului căpitan” va fi cinstită într-un mod original și impresionant, așa cum ne-am obișnuit, de peluza care-i poartă numele, Peluza Cătălin Hîldan.

Săptămâna „Hîldan vs Steaua”. Familia „Unicului Căpitan”, față în față cu marea rivală a lui Dinamo pe mai multe… stadioane!

Și tot acest „limbaj al stelelor” (Paulo Coehlo) numit coincidență i-a adus pe doi foarte apropiați membri ai familie Hîldan în confruntări directe cu echipe steliste. Nepotul care-i poartă numele celui plecat mult prea devreme la stelele amintite, Cătălin, fotbalist (se putea, oare, altfel?) la juniorii lui Dinamo (se putea, oare, altfel?), a jucat cu FCSB în Liga Elitelor Under 17.

ADVERTISEMENT

Meciul, contând pentru etapa 7 și disputat pe un teren din baza sportivă a lui Gigi Becali din Berceni, s-a încheiat la egalitate, 1-1, cu două goluri marcate de… dinamoviști, unul, evident, în propria poartă. Dinamo este pe locul 2 (golaveraj 54-9), după, nicio surpriză, echipa din aceeași grupă de vârstă a Viitorului lui (scuzați cacofonia) Gică Hagi. Neînvinsă, golaveraj 56-4. FCSB este pe locul 7, golaveraj 27-22. Și, altă coincidență, nu-i așa?, în competiție se află și echipa similară a Clubului Sportiv Steaua București. Pe penultimul loc, 11, golaveraj 9-55.

  • „Cu grupa 2002 n-am pierdut niciodată cu Steaua, ba chiar i-am bătut o dată cu 12-2” – Cătălin Hîldan
  • „Când îl văd jucând pe Cătălin, simt că mai trăiesc și eu. E foarte bun pe fizic, pe determinare, e disciplinat în joc și are capacitate de efort, e dispus la efort, mai trebuie să lucreze cu mingea, mai trebuie să crească la tehnică” – bunicul Marin Hâldan
  • 1,90 m are Cătălin Hîldan la 16 ani
ADVERTISEMENT
Cătălin Hîldan nepotul îi calcă apăsat pe urme lui Cătălin Hîldan Unicul Căpitan... Are 1,90 m la doar 16 ani!
Cătălin Hîldan, nepotul, îi calcă apăsat pe urme lui Cătălin Hîldan, Unicul Căpitan…

După nepotul Cătălin, și fratele Cristi înfruntă marele „dușman”

Și tot săptămâna aceasta, chiar sâmbătă, 5 octombrie, fratele „unicului căpitan”, Cristi Hîldan, înfruntă de pe banca tehnică a echipei de rugby a Clubului Sportiv Dinamo tot pe Steaua, partidă care se va desfășura în etapa 6 a Superligii CEC Bank, de la ora 15:30, în șoseaua „Ștefan cel Mare”, pe terenul „Florea Dumitrache”.

„Buldogii” de la Dinamo, care nu se află în cea mai bună perioadă „istorică” (la fel ca și la fotbal!), doar locul 5 (din 7), vin după două victorii de moral, 36-26 la Constanța, cu Tomitanii și 31-15 „acasă”, cu Gloria Buzău. Steaua, la fel, a învins în ultimele două întâlniri, 80-19 cu Tomitanii, în Ghencea și 20-13 la Timișoara, cu Saracens, fiind mai sus în clasament, pe locul 3. Lider neînvins este CSM Știința Baia Mare.

ADVERTISEMENT
Hîldanii, tată și fiu, care duc mai departe „lupta” fratelui și unchiului contra marelui dușman „roș-albastru”. Săptămâna aceasta în special! Amândoi vs Steaua
Hîldanii, tată și fiu, care duc mai departe „lupta” fratelui și unchiului contra marelui dușman „roș-albastru”
  • „Avem meci foarte greu cu Steaua, în acest moment sunt peste noi ca valoare, au făcut investiții importante în jucători, au dat importanță mare secției de rugby. Au jucători cu trei, patru mii de euro salariu, în timp ce la noi cel mai mare salariu este de o mie de euro și asta se vede și în prestația lor pe teren” – Cristi Hîldan
  • „Istoria stă scrisă în VICTORII!” – Winston Churchill (motto-ul secţiei de rugby a Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti)
  • 28-16 (4-1 la eseuri) pentru Steaua este ultimul rezultat dintre cele două mari rivale, înregistrat pe terenul „Florea Dumitrache”, pe 24 august, în etapa 3 din grupele Cupei României la rugby