News

Săptămâna viitoare începe campania de vaccinare antigripală gratuită. Cine va avea prioritate

Ministerul Sănătății anunță că de săptămâna viitoare se va da startul campaniei de vaccinare antigripale gratuite. Iată categoriile de persoane care vor avea întâietate și unde se vor putea imuniza.
07.10.2021 | 18:00
Saptamana viitoare incepe campania de vaccinare antigripala gratuita Cine va avea prioritate
ADVERTISEMENT

Pentru demararea campaniei, vor fi livrate în primă fază, 1,3 milioane de doze de ser, în toată țara. Mai exact, acestea vor ajunge în cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

Se vor vaccina cu prioritate persoanele vârstnice, care trec de 65 de ani, cele cu boli grave, precum probleme respiratorii şi cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Copiii, cadrele medicale și femeile gravide, printre categoriile cu prioritate la vaccinul antigripal

De asemenea, prioritari vor fi și românii cu boli metabolice, copiii, bătrânii aflați în grija statului, cadrele medicale precum şi femeile însărcinate.

”Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii va demara săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT

Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sănătăţii intenționează imunizarea unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire prin utilizarea a unui număr de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC”,  a transmis, joi, ministerul sănătății printr-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Persoanele care s-au vaccinat anti-Covid se pot vaccina și împotriva gripei?

Ministerul Sănătății a confirmat că și românii care și-au administrat vaccinul anti-Covid se pot injecta cu serul împotriva gripei.

”Campania Ministerului Sănătăţii se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

ADVERTISEMENT

O persoană care s-a vaccinat anti-COVID 19 și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal”, au mai transmis reprezentanții instituției.

Vaccinul antigripal se poate face anual, mai ales acum când începe, de fapt, sezonul gripal, din cauza vremii reci.

Reprezentanții ministerului au mai spus că, dacă va fi nevoie, numărul de vaccinuri poate fi suplimentat până la aproximativ 2 milioane de doze.

ADVERTISEMENT