News

Șapte bătrâni vaccinați cu schemă completă au murit într-un azil din Belgia, după infecția cu o noua variantă a COVID-19

Șapte bătrâni vaccinați cu schemă completă au murit într-un azil din Belgia. Iată ce au transmis autoritățile.
06.08.2021 | 17:18
Sapte batrani vaccinati cu schema completa au murit intrun azil din Belgia dupa infectia cu o noua varianta a COVID19
ADVERTISEMENT

O nouă variantă a coronavirusului face ravagii în Belgia. Șapte oameni și-au pierdut deja viața după ce au contractat această infecție, iar toți aceștia erau vaccinați cu schemă completă.

Șapte oameni vaccinați, morți de COVID-10, după infectarea cu o nouă variantă

Toate victimele se aflau la un azil de bătrâni din satul Nossegen, de lângă capitala Bruxelles. Aceștia s-au îmbolnăvit cu o nouă varianta a Covid, B.1.621 a SARS-CoV-2, care este destul de rară în Europa.

ADVERTISEMENT

Totuși, această informație arată că ea începe să își facă loc și pe Bătrânul Continent, deși a fost descoperită în Columbia.

Ulterior, specialiștii anunțau că această variantă începe să fie tot mai des găsită în Florida, pentru că oamenii zboară frecvent între Miami și Columbia.

ADVERTISEMENT

“În acest moment, au fost detectate nouă focare în casele de îngrijire medicală și de îngrijire (în Flandra), dintre care patru cu peste cinci rezidenți infectați. Dintre cele nouă focare identificate, 13 rezidenți au murit, inclusiv șapte în Zaventem”, a transmis purătoarea de cuvânt a Agenției flamande de îngrijire a sănătății, Ria Vandenreyt, conform La Libre Belgique.

De unde s-au infectat bolnavii. Ce au transmis autoritățile

Potrivit specialiștilor, au fost mai multe persoane de la acest centru pentru bătrâni care au contractat infecția cu coronavirus. Este vorba despre un total de 21 de persoane, pacienți și membri ai personalului medical.

ADVERTISEMENT

Cea de la care s-a răspândit infecția ar fi, conform primelor informații, un vizitator care era asimptomatic și a venit la azil cu doar câteva zile înainte de a fi confirmată cu coronavirus. Vizita ar fi avut luna undeva în luna iulie.

“Persoana în cauză era asimptomatică. A vizitat casa de bătrâni cu câteva zile înainte de a efectua un test pozitiv. Prima contaminare – contactul vizitatorului – a avut loc în prima jumătate a lunii iulie”, a mai spus ea.

ADVERTISEMENT

„Contactele cu risc ridicat ale primului rezident infectat au fost imediat în carantină și testate”, a mai precizat  Ria Vandenreyt.

Pacienții care au murit se aflau în grija specialiștilor pentru că aveau demență. Tocmai de aceea, ei au uitat de existența regulilor sociale și se pare că au luat infecția unii de la alții.

O parte dintre cei care și-au pierdut viața aveau o stare de sănătate precară, a mai anunțat centrul de bătrâni, unul dintre ei fiind în stare terminală și unul îngrijit paliativ.

ADVERTISEMENT