News

Șapte cadre medicale de la Institutul Marius Nasta, confirmate cu coronavirus. Totul a plecat de la o asistentă care nu a respectat procedurile

24.05.2020 | 20:42
Sapte cadre medicale de la Institutul Marius Nasta confirmate cu coronavirus Totul a plecat de la o asistenta care nu a respectat procedurile
ADVERTISEMENT

Șapte cadre medicale de la Institutul Marius Nasta din Capitală au fost confirmate cu coronavirus în ultima săptămână.

Șapte cadre medicale de la Institutul Marius Nasta, confirmate cu coronavirus

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a precizat că cele șapte cadre medicale depistate cu coronavirus au fost infectate de o asistentă care nu a respectat procedurile.

ADVERTISEMENT

”După ce am avut primul caz confirmat, am declanşat ancheta epidemiologică în cadrul căreia au fost testaţi toţi colegii contacţi cu primul caz. În ultima săptămână au fost depistate, în total, şapte cazuri de infecţie la asistente şi infirmiere”, a declarat Beatrice Mahler pentru Agerpres.

Aceasta consideră că respectarea procedurilor trebuie să se facă întocmai pentru că e o măsura extrem de importantă, dar care, neaplicată corect, induce risc de infecţie atât pentru persoana care nu o respectă, cât şi pentru cei din jur.

ADVERTISEMENT

”Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea”

”De menţionat la primul caz este că nerespectarea procedurii a fost semnalată de personalul medical, care i-a atras atenţia că nu foloseşte corespunzător echipamentul”, a continuat managerul.

Beatrice Mahler afirmă că există proceduri clare, echipamente, și cel mai important este respectarea corectă a procedurile şi conştientizarea că doar aşa personalul medical respectă sănătatea celor din jur.

ADVERTISEMENT

”Cea mai mare parte din personal respectă tocmai procedurile. Important acum este ca persoanele infectate să-şi recapete cât mai repede sănătatea”, a încheiat managerul.

Un focar de coronavirus există și la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, iar după ultimele teste efectuate numărul persoanelor infectate a ajuns la 36. Toate cadrele medicale infectate cu COVID-19 depistate până în acest moment la nivelul unității sunt internate în Spitalul de Boli Infecţioase ”Sf. Parascheva” şi Spitalul CFR din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Un alt focar de COVID-19 a fost descoperit la o firmă din Sebeş! Vorbim despre o fabrică de înghețată din județul Alba, acolo unde 27 de angajați au fost depistaţi pozitiv la testarea pentru noul coronavirus.

ADVERTISEMENT