News

Șapte copii și mama lor, morți într-un incendiu produs într-o locuință. Un uscător de rufe, cauza tragediei din Franţa

Tragedie în Franța. O mamă și cei șapte copii ai săi au murit în urma celui mai grav incendiu produs în ultimii 10 ani în statul european.
06.02.2023 | 12:17
Sapte copii si mama lor morti intrun incendiu produs intro locuinta Un uscator de rufe cauza tragediei din Franta
Tragedie în Franța. O mamă și cei șapte copii au murit într-un incendiu devastator. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un grav incendiu a avut loc, în noaptea de duminică spre luni, într-un oraș din nordul Franței. O mamă și copiii ei și-au găsit sfârșitul.

Tragedie în Franța. O mamă și cei șapte copii au murit într-un incendiu devastator

Tragedia de noaptea trecută a fost raportată în Charly-sur-Marne, o localitate situată în departamentul Aisne din nordul Franței, cu o populație de 2 700 de locuitori.

ADVERTISEMENT

Aici, șapte copii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani au murit împreună cu mama lor. E vorba de cinci fete și doi băieți.

Din datele oficiale aflăm că femeia și copiii ei au murit prin asfixiere. Anunțul a fost făcut de procurorul local Julien Morino-Ros, scrie publicația The Local.

ADVERTISEMENT

Ancheta preliminară indică faptul că originea incendiului ar fi un uscător de rufe cu probleme tehnice situat la parterul casei.

La ora 01.00, vecinii au sunat la pompieri pentru a raporta incendiul. Soțul femeii și tatăl copiilor, a fost transportat la spital cu arsuri grave. Viața i-a fost salvată de un pompier care locuiește în apropiere și care a intervenit înainte ca echipajele alcătuite din colegii săi să să poată ajunge.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, tatăl ar fi încercat să stingă focul, în timp ce copiii și mama lor au fugit din calea flăcărilor la etajul doi al casei. Din păcate, fumul și focul a ajuns și aici, iar asta le-a fost fatal.

La fața locului au fost mobilizați în total 80 de pompieri. Incendiul a fost stins după câteva ore, au precizat autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Tragedia de luni reprezintă cel mai grav incident de acest gen din 2013. Atunci, cinci copii cu vârste între 2 și 9 ani au murit asfixiați într-un incendiu de proporții, tot în nordul Franței.

ADVERTISEMENT