Fotbal intern

Șapte echipe din Liga 1 Betano au primit licența pentru cupele europene. Ce echipă din play-out apare în listă

19.04.2019 | 18:28
Sapte echipe din Liga 1 Betano au primit licenta pentru cupele europene Ce echipa din playout apare in lista
ADVERTISEMENT

Mai sunt cinci etape din play-off-ul Ligii 1 Betano și cursa pentru locurile care duc în preliminariile competițiilor europene pare deocamdată tranșată . Echipa de pe locul cinci, Astra Giurgiu, încă mai speră însă că va putea obține un loc de Europa League. Potrivit unui anunț făcut de Federația Română de Fotbal, toate cele șase echipe din play-off au obținut însă licența UEFA pentru a participa în competițiile intercontinentale. Pe liste apare însă și un al șaptelea club, care în acest moment evoluează în play-out.

Care sunt cele șapte echipe care au primit licența UEFA

Astfel, FRF a anunțat că toate cele șase echipe din play-off au îndeplinit criteriile și au dreptul să joace în cupele europene. Este vorba despre CFR Cluj, FCSB, U Craiova, FC Viitorul, Astra Giurgiu și Sepsi Sfântu Gheorghe. Surpriza vine din zona play-off-ului, unde și-a depus dosarul și cei de la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Valeriu Iftime, care momentan ocupă doar locul 10, deci locul 4 în play-out, este a șaptea echipă cu licență UEFA. Acest lucru se explică prin faptul că procesul de licenţiere a început înainte ca sezonul regular să se termine şi FC Botoşani încă avea atunci şanse să joace în play-off.

Dinamo – FC Botoșani a fost un meci tensionat. În cele din urmă, ambele echipe au ratat play-off-ul Ligii 1 Betano

Cum vor juca echipele din România în competițiile europene, sezonul 2019/2020

Din cauza performanțelor slabe din acest sezon, echipele din România care participă în competițiile europene vor avea un parcurs destul de dificil în preliminarii. Astfel, campioana României va începe în runda a doua a preliminariilor Ligii Campionilor, în timp ce locurile 2 și 3 vor juca din primul tur preliminar al Europa League. În schimb, câștigătoarea Cupei României va începe în turul 2 al preliminariilor.

ADVERTISEMENT