News

Șapte momente inedite din viața lui Cristiano Ronaldo! Şi-a vândut Gheata de Aur în scopuri caritabile şi donează frecvent sânge

20.09.2019 | 16:40
Sapte momente inedite din viata lui Cristiano Ronaldo Sia vandut Gheata de Aur in scopuri caritabile si doneaza frecvent sange
Șapte momente din viața lui Cristiano Ronaldo care îl transformă într-o personalitate remarcabilă. Sursa foto: hepta.ro

Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai mari fotbalist din istorie, este văzut de mulți ca o personalitate arogantă. În realitate însă, dacă privim cu atenție evoluția portughezului și în viața sa din afara terenului, descoperim o persoană specială, care ar trebui să beneficieze de mult mai mult respect și admirație.

Șapte momente din viața lui Cristiano Ronaldo care îl transformă într-o personalitate remarcabilă

Anii de succes ai lui Cristiano Ronaldo la Manchester United, Real Madrid și Juventus l-au transformat într-o personalitate uriașă. Fanii fotbalului s-au împărțit în două categorii în ceea ce-l privește: fie îl tratează ca pe un zeu pentru calitățile sale fotbalistice, fie îl critică pentru aroganța sa. De-a lungul tuturor acestor ani, Ronaldo a fost însă implicat și într-o serie de acțiuni care îl transformă într-o figură remarcabilă pe plan mondial. Iată 7 momente de excepție din viața lui CR7:

1. Și-a vândut Gheata de Aur și un Balon de Aur în scopuri caritabile

În 2011, sub comanda lui Jose Mourinho la Real Madrid, Ronaldo a câștigat Gheata de Aur a Europei, marcând 40 de goluri în La Liga. La scurt timp după primirea trofeului, lusitanul a ales să-l vândă în scopuri caritabile. Același lucru s-a întâmplat și cu Balonul de Aur câștigat în 2013. Pentru cele două trofee s-au strâns peste 2.000.000 de euro din lictitații.

Donațiile lui Cristiano Ronaldo:

  • Gheata de Aur din 2011 – 1.3000.000 de euro
  • Balonul de Aur din 2013 – 550.000 de euro
  • 5.000,000 de euro pentru victimele cutremurului din Nepal
  • 100.000 de euro, bonusul primit pentru apariția în ”Echipa anului FIFA”
  • 500.000 de euro, bonusul pentru trofeul Ligii Campionilor din 2014
  • 120.000 de euro pentru un centru de tratare al cancerului la sân
  • 60.000 de euro pentru ajutorarea tânărului fan al Realului Erik Oritz Cruz

2. Cristiano Ronaldo, un ambasador activ al UNICEF 

Ori de câte ori are ocazia și timpul îi permite, Ronaldo ia parte la activitățile organizațiilor de ajutorare a copiilor orfani din întreaga lume. Starul lui Juventus este un ambasador al organizațiilor Save the Children, Unicef și World Vision.

3. Ronaldo, printre puținele staruri din fotbal fără tatuaje. Motivul: este un frecvent donator

Multe vedete din lumea fotbalului făcut o pasiune pentru tatuaje, însă Cristiano Ronaldo face excepție. În 2012, fiul lui Carlos Martins, coleg la echipa naţională a Portugaliei, a fost diagnosticat cu leucemie. Cristiano Ronaldo s-a oferit să doneze sânge şi s-a înregistrat ca donator de măduvă. În acest timp, portughezul a aflat că o persoană care se tatuează nu are voie să doneze sânge timp de sase luni. A fost momentul în care Cristiano Ronaldo a decis să nu-şi facă niciun tatuaj.

4. A donat milioane de euro pentru ajutorarea oamenilor loviți de dezastrele naturale 

Cristiano Ronaldo nu a rămas impasibil la marile dezastre care au lovit planeta. În 2015, în urma cutremurului din Nepal care a ucis peste 9.000 de persoane, portughezul a donat nu mai puțin de 5.000.000 de euro pentru ajutorarea celor peste 22.000 de victime.

5. L-a invitat pe Fernando Ricksen, legenda lui Rangers, pe Bernabeu, după ce a aflat că acesta suferă de scleroză amiotrofică

Ronaldo l-a invitat pe Fernando Ricksen, legenda lui Rangers, pe Bernabeu, după ce a aflat că acesta suferă de scleroză amiotrofică
Ronaldo l-a invitat pe Fernando Ricksen, legenda lui Rangers, pe Bernabeu, după ce a aflat că acesta suferă de scleroză amiotrofică

În 2013, pe când evolua la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a aflat de drama prin care trece fostul jucător al lui Rangers, Fernando Ricksen. Imobilizat într-un scaun cu rotile din cauza unei scleroză amiotrofice, Fernando a fost invitat de Ronaldo la un meci pe Santiago Bernabeu. Joi, 18 septembrie, Fernando Ricksen a murit, după o luptă de 6 ani cu această afecțiune.

6. Cristiano Ronaldo nu i-a uitat pe cei care l-au ajutat în trecut

De curând, Cristiano Ronaldo a făcut câteva dezvăluiri în premieră legate de viața sa personală, într-un interviu realizat de Piers Morgan de la postul britanic ITV. Cristiano Ronaldo a vorbit despre un moment dificil din copilărie, când cerșea resturi de burgeri de la McDonald’s. Acum, vedeta lui Juve a decis să le găsească pe angajatele restaurantului care l-au ajutat atunci în speranța că va putea să le răsplătească pentru gestul lor din trecut.

7. Ronaldo își respectă fanii, chiar dacă aceștia încalcă regulile și pătrund pe teren pentru a-l îmbrățișa

Șapte momente din viața lui Cristiano Ronaldo care îl transformă într-o personalitate remarcabilă
Șapte momente din viața lui Cristiano Ronaldo care îl transformă într-o personalitate remarcabilă

Nu de puține ori, la meciurile în care este implicat Cristiano Ronaldo, fie la echipa de club sau la națională, asistăm la momente în care vedem fani alergând către starul portughez, fie pentru o îmbrățișare, fie pentru un selfie. În toate situațiile, Ronaldo are un comportament exemplar și își tratează fanii cu respect.

Cristiano Ronaldo, un fotbalist împlinit din toate punctele de vedere

Cu Manchester United, cu Real Madrid, cu Juventus și cu naționala Portugaliei, Cristiano Ronaldo a câștigat aproape tot ce se poate câștiga în fotbal. Iată câteva dintre distincțiile individuale:

  • a cucerit de 4 ori Balonul de Aur – 2013, 2014, 201,  2017 și 2018
  • a fost de 2 ori golgheter la Campionatul Mondial al Cluburilor – 2016 și 2017
  • a fost de ori 6 golgheter în Liga Campionilor – 2012/13, 2013/14, 2014/15, 2015/16, 2016/17, 2017/18
  • și de 3 ori golgheter La Liga – 2010/11, 2013/14, 2014/15